Merhaba arkadaşlarım. HP Pavilion G62 bilgisayarım var. İşletim sistemi Windows 7 Home Basic 64 Bit. İşlemcisi Intel Core i3 işlemci nesili de 3. nesil. RAM'i de 2 GB. Depolama alanı tipi de HDD yani hard disk. Kullanılabilir alan 267 GB. Bilgisayarıma dün Roblox indirdim. Bir oyuna girdim ve bilgisayar çökecek gibi oldu sanki. Ama şu anda durumu iyi. Yani arkadaşlar SSD disk alıp 2 GB RAM'i de 4 GB yapsam oyun oynayabilir miyim bu bilgisayardan kaç FPS alabilirim?
Bakalım. Benim için Windows 10 ve Roblox olsun o yeter. Ne lazımsa yaparım ben bu yazda. Peki ya 4 GB RAM 256 GB SSD alsam olur mu RAM hangisini almalıyım hangisi olur kaç MHz almalıyım bilmiyorum?
Bakalım. Benim için Windows 10 ve Roblox olsun o yeter. Ne lazımsa yaparım ben bu yazda. Peki ya 4 GB RAM 256 GB SSD alsam olur mu RAM hangisini almalıyım hangisi olur kaç MHz almalıyım bilmiyorum?
RAM'in 4 GB'ı geçse yeter. Hali hazırda 2GB RAM'in varmış. Eğer 1 GB x 2 şeklinde değilse tek slotta 2GB'lık RAM varsa yanına hazır bulunan RAM ile aynı hızda 4GB RAM ekleyebilirsin veya çift halinde satılan RAM'lerden 4 GB x 2 şekilinde 1066 MHz'lik PC3-8500 (Laptop tipi) RAM alabilirsiniz. Not : Bilgisayar maksimum 1066 MHz hızında RAM destekliyor.
RAM'in 4 GB'ı geçse yeter. Hali hazırda 2 GB RAM'in varmış. Eğer 1 GB X 2 şeklinde değilse tek slotta 2 GB'lık RAM varsa yanına hazır bulunan RAM ile aynı hızda 4 GB RAM ekleyebilirsin veya çift halinde satılan RAM'lerden 4 GB X 2 şekilinde 1066 MHz'lik PC3-8500 (laptop tipi) RAM alabilirsiniz. Not: Bilgisayar maksimum 1066 MHz hızında RAM destekliyor.
Sanırsam 1 çarpı 1 2 GB RAM var. Satarım ikisini yerine 2 çarpı 2 veya 4 çarpı 4 alabilirim. Çünkü Windows 10'da kuracağım için. Yani ikisi birlikte mi 1066 MHz olmalı tanesi mi 1066 MHz olmalı?
Sanırsam 1 çarpı 1 2 GB RAM var. Satarım ikisini yerine 2 çarpı 2 veya 4 çarpı 4 alabilirim. Çünkü Windows 10'da kuracağım için. Yani ikisi birlikte mi 1066 MHz olmalı tanesi mi 1066 MHz olmalı?
Evet, O RAM'i alabilirsiniz. Sadece Roblox oynanacaksa 4 GB RAM'in yeteceğini düşünüyorum. Yanlız hocam SSD'ler hakkında hiçbir bilgim yok. Size o konuda yardımcı olamayacağım maalesef. Kronik sorunlu olduğundan o bilgisayara çok yatırım yapmanızı önermiyorum ama tabii ki siz bilirsiniz buna karışamam.
Evet, o RAM'i alabilirsiniz. sadece Roblox oynanacaksa 4 GB RAM'in yeteceğini düşünüyorum. Yalnız hocam SSD'ler hakkında hiçbir bilgim yok. Size o konuda yardımcı olamayacağım maalesef. Kronik sorunlu olduğundan o bilgisayara çok yatırım yapmanızı önermiyorum ama tabii ki siz bilirsiniz buna karışamam.
Hocam bende bilmiyorum ki tamirciye 1000 lira verdim elimde patlayacak diye korkuyorum. Öyle CS:GO Zula falan bilmem ki ben. Roblox açsın o yeter bana. Bir de Windows 10 olsun o da yeter bana.