Çözüldü HP Pavilion G6'da ekran kartı nasıl değiştirilir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ömer0147

Centipat
Daha fazla  
Elimdeki laptopta iki ekran kartı biri 7660G diğeri 7670M, çok aşırı fark olmaz ama 3-5 FPS artış olması bile iyi olur, ben 7660'den 7670 geçemiyorum, bunu nasıl hallederim, bilen var mı?

Çözüm

Çünkü biri dahili biri harici GPU, neden 2 tane var diye sormak garip biraz ve dediğim gibi değiştiremezsiniz GPU'ları.
7660G zaten iGPU, sadece bunu değiştirme şansınız yok işlemci içinde çünkü. 7670M ise BGA yapılı, MXM değil. Hiçbirini değiştiremezsiniz kısaca:

Fakat mantıklı değil ama kafayı kırdım ben, bu GPU'ları istemiyorum derseniz bir rehberim var:

Elimdeki laptopta iki ekran kartı biri 7660G diğeri 7670M, çok aşırı fark olmaz ama 3-5 FPS artış olması bile iyi olur, ben 7660'den 7670 geçemiyorum, bunu nasıl hallederim, bilen var mı?
Laptopların büyük bir bölümünde ekran kartı değiştirilemiyor diye biliyorum.

Yani ben 7660 yerine 7670'i aktif olarak kullanamaz mıyım?
Oyunlarda falan… Hem yani madem değişmiyor, neden ikinci ekran kartı var ki? 7670 daha güçlüymüş, onda oyunlar açılırsa biraz daha FPS yüksek olur mu acaba? Düşüncem oydu benim.

Laptopların büyük bir bölümünde ekran kartı değiştirilemiyor diye biliyorum.

Çünkü biri dahili biri harici GPU, neden 2 tane var diye sormak garip biraz ve dediğim gibi değiştiremezsiniz GPU'ları.

Çözüm
Çok fazla bilgim yok o konularda o yüzden sordum. Neyse kalacak böyle teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…