HP Pavilion Gaming 15-EC0006NT nasıldır?

Teşekkür ederim, zamanı gelince kendim hallederim artık.

Bütçeyi biraz daha zorlayıp bu modele geçtim, depolama alanı ve işlemci daha iyi, ayrıca İPS panel. Bu işlemci hakkında ne düşünüyorsunuz?

Evet o işlemci biraz daha iyi hatta depolaması da fazla olması avantaj ancak 1 TB harddiske 250 lira değer biçin, sonradan eklemesi zor bir şey değil. Önceliğiniz değişmeyen parçalar olan ekran kartı ve işlemci olmalı. GTX 1650 seçimi güzel. Ama işlemci kısmında ben AMD'nin laptoplarda gaming anlamında geri kaldığını düşünüyorum. Eğer oyun oynamak için alacaksanız aşağıda attığımı tavsiye ederim. intel 9300H işlemci; amd 3750H'den bench testlerinde %12 kadar daha performanslı. Harddiski sonradan ekleyebilirsiniz ben olsam öyle yapardım. Satıcı ile iletişime geçip işin garanti kısmını da sorun tabi.

Evet o işlemci biraz daha iyi hatta depolaması da fazla olması avantaj ancak 1 TB harddiske 250 lira değer biçin, sonradan eklemesi zor bir şey değil. Önceliğiniz değişmeyen parçalar olan ekran kartı ve işlemci olmalı. GTX 1650 seçimi güzel. Ama işlemci kısmında ben AMD'nin laptoplarda gaming anlamında geri kaldığını düşünüyorum. Eğer oyun oynamak için alacaksanız aşağıda attığımı tavsiye ederim. intel 9300H işlemci; amd 3750H'den bench testlerinde %12 kadar daha performanslı. Harddiski sonradan ekleyebilirsiniz ben olsam öyle yapardım. Satıcı ile iletişime geçip işin garanti kısmını da sorun tabi.

Burada aynı modelde RAM hızının 2133 MHz olduğu yazıyor ona aklım takıldı.
Bir de 3. nesil AMD işlemciler İntel işlemcilere göre daha serin çalışıyormuş sanırım. Yine de bu modeli tercih etmeli miyim?

Son düzenleme:
Aynı laptopu dayıma aldık. SSD ve RAM takviyesi durumunda garanti bozuluyor mu?
RAM takviyesi garantiyi bozmaz. SSD takviyesini DVD varsa HDD caddy ile yoksa M2 SSD ile oda yoksa üzerindeki depolama birimini çıkarıp yenisini takabilirsiniz. Bu işlemleri yaparken dikkatli olup kasaya zarar vermeden açın. Do not open yazan etiketi kaldırıp sökmeye çalışmayın.

Aman yaklaşayım deme 2 hafta önce aldım 3 gün sonra iade ettim TN panel tam bir facia azıcık yandan baksan renkler gidiyor ve renkler zaten başarısız. İade edip Tulpar v20.1 aldım.

Aman yaklaşayım deme 2 hafta önce aldım 3 gün sonra iade ettim TN panel tam bir facia azıcık yandan baksan renkler gidiyor ve renkler zaten başarısız. İade edip Tulpar v20.1 aldım.
Hocam aynı modeli aldığınıza emin misiniz? Ryzen 7'li modelde İPS panel kullanıldığı yazıyor, TN kullanılan modelleri de var.

Hocam Acer'ın başka bir modelini buldum özellikler çok daha iyi, fiyatı da çok iyi bana pek mantıklı gelmedi. Model kodunu arattığımda doğruluğunu teyit edecek başka bir yer de bulamadım. Acer'ın kendi sitesinde dahi modelin özelliklerini yazmamışlar. Sizce doğru mudur bu özellikler?

Hocam aynı modeli aldığınıza emin misiniz? Ryzen 7'li modelde İPS panel kullanıldığı yazıyor, TN kullanılan modelleri de var.

Evet özellikler doğrudur hatta 6 bin liraya yaklaştıkça 9750H + 1650 modeller çıkıyor karşımıza. Ama sizin attığınız modelde işlemci bir alt model, bunun yanında SSD kapasitesi ve RAM artmış, ekran 120Hz olmuş.

Mesela aşağıda atığım linkteki laptop da IPS ekran. Hatta 9750H işlemci var. Yani şöyle diyeyim: 5000 liranın biraz üstündeki laptoplarda 9300h + 1650 kombinasyonlu olanlar alınmalı; 6000 liraya yaklaştıkça 9750h + 1650 olanlar alınmalı diye düşünüyorum eğer performans önceliğiniz ise tabi. Bu arada aşağıya iki tane link attım, özelliklerinde farklılık göremedim ama model numaraları farklı.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı