HP Pavilion Gaming düşük FPS

Fotlter

Femtopat
Daha fazla  
Selamlar, HP Pavilion Gaming 15-CX0026NT kullanıcısıyım. NVIDIA'nın 472.12 sürücüsünden önce gelen sürücüsünü yüklediğimde problemler başladı. Aynı zamanda elimde bir Monster Tulpar bilgisayar da vardı. Tulpar bilgisayarın ekran kartı RTX 3060 bendeki HP ise GTX 1050 Ti ekran kartına sahip. Hem Tulpar hem HP aynı problemi yaşamaya başladılar. Bilgisayarların ikisi de 30FPS gibi değerlerde çalışıyorlardı ve 1 günde yaşandı bu düşüş aniden. Tulpar'da bulunan GeForce Experience ayarlarına girince "battery Boost" un açık olduğunu gördüm. Prize takılı olmasına rağmen onu kapattım ve sorun çözüldü. Ancak HP için aynı şeyi uyguladığımda hiçbir değişiklik olmadı. Sonradan NVIDIA denetim masasını açtım ve güç yönetim modunu maksimum performansa aldım, yine de işe yaramadı. Sürücüleri eski sürücü yükleyerek de denedim, işe yaramadı. Sonra en güncel sürücüye geri çektim, işe yaramadı.

Fark ettiğim en ilginç şey, internette geziniyorum ve sonra masaüstüne döndüğümde masaüstü kendini bir kez yeniliyor. Bunu her seferinde yapıyor arka arkaya geçiş yapsam bile. F5'e basmış gibi yok olup geri geliyor. Normalde böyle bir şey olmuyordu. Masaüstü de kasıyor. DaVinci Resolve ile edit yaparken 2 kez mavi ekran yedim hani öyle bir çöküş. En büyük darbeyi LoL'e girince aldım. Arkadaş, skill atınca 35FPS, normalde de 60 FPS alıyorum. Max 88FPS gördüm ve bu FPS değeri oyunun grafik kalitesini ne yaparsam yapayım değişmiyor. En iyide de Max 88, çamur gibi grafikte de Max 88. hayır, kare sayısı sınırlaması da açık değil, sınırsız. Son olarak grafik sürücülerini özel kurulumla "temiz" kurdum. Önceki sürücülere ve profile ait her şey de silindi yine de işe yaramadı.

Ekran ayarlarımda bir değişiklik yok, ekran hala 60FPS görünüyor.

Format atmadan önce sizlerin de fikirlerini almak istedim. Format atsam ve termal macun değiştirsem de çözülmeyecek gibi geliyor neden bilmiyorum. Pavilion Gaming'ler zaten delice ısınıyor, termal macunu da 3 ay önce değiştirdim. Neden böyle oldu anlamıyorum, ekran kartı sıcaklık değerlerim de normal.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı