HP Pavilion Gaming FPS sorunu

Ygtozdmr

Centipat
HP Pavilion Gaming bilgisayarım var. 1660 Ti ekran kartı, i7 9. nesil, 16 GB RAM, SSD'si var.
10000 TL ama Gear 5 ve GTA 5'te en yuksek ayarlarda oynadığım zaman FPS 20'lere düşüyor. Normal mi?
Herşeyim güncel

Son düzenleme:
Hepsi ayarlandı ama sorun devam ediyor hp nin servisini aradım bu masaüstü olmadığı için dizüstü bilgisayarlarda tam performans calışmıyomuş dediler

GTX 1660Ti'lı bir bilgisayarda tam çalışmama durumu biraz mantıksız olmuş. Bir Grafik kartın var ve bu mobil olduğu için belki Masaüstündeki kadar büyük bir performansa sahip olmayabilir, ancak bu performans kaybı %10'u çoğunlukla geçmez. Bahsettiğin FPS kaybı gerçekten büyük, yüksek oranda Nvidia ayarlarında bir sorun var. Bilgisayarın Optimus ise (Intel'in ekran kartı ile Nvidia'nın ekran kartını dönüşümlü kullanan laptoplar) öncelikle oyunu Nvidia ekran kartı ile açtığından emin ol. Eğer sorun geçmez ise, Driver ayarlarını doğru yaptığından emin ol. Hâlâ devam ediyorsa, tekrar yaz. Çünkü GTX 1060 Max-Q ile bile Ultrada 20 fps görmedim çoğu oyunda. İnternetten baktığım kadarıyla GTX 1660 Ti [Laptop] ekran kartı için en az 40-50 fps olması gerektiğini söyleyebilirim.

Tüm ayarları bilen kişiye yaptırdım hp servisine en son oyundan kaynaklandığını söylediler hata düzelmedi

Isınmadan dolayı performansını kısıyor diyeceğim ama o kadar kısar mı bilmiyorum. i7-9750H içindeki UHD 630'u kullanıyor olabilir.

Nvidia denetim masasından PhysX ayarını açıp ordan otomatiği değilde ekran kartını seçip deneyebilirsin. GTA 5 ilk açılışta bende mi öyle tam bilmiyorum pencere modun da açılıyor kendim ful ekran yapıyorum. Belki sende de öyle oluyorsa pencere modu olduğu için laptop otomatikmen dahili GPU üzerinden açıyordur. PhysX üzerinden 1660 ekran kartını seçersen bilgisayarın tamamen seçtiğin ekran kartıyla çalışır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…