HP Pavilion Gaming Laptop alınır mı?

Oyun için alıyorsan asla tavsiye etmiyorum pişman olma garantisi veririm ama günlük kullanım için alacağın laptop da aynı fiyatlarda olacak alabilirsin en azından kafanı dağıtacak minik oyunlar oynarsın sırf oyun için alıyorsan yanlış yaparsın.

2 yıllık pavilion 15 deneyimimi anlatmak istiyorum. 2020 yilinda 512ssd 16ram gtx1050ti i5 8300h laptopunu aldim. Garanti bitimine 2 ay kala mavi ekran verdi. Sebebi buyuk ihtimal yasadigim yerdeki elektrik kesintisi ve voltajdı.Oyle tahmin ediyorum. Sonuçta insan yapımı yani arıza yapabilir. Arkadaşımin aldigi sıfır iphone 13 te arızalı çıktı mesela. Olur boyle şeyler. Neyse 2 ay servisle uğraştım. Mavi ekranda bellek kaynaklı hata kodu olmasina rağmen önce anakarti değiştirdiler, doğal olarak düzelmedi. Sonra ram lerin biri değişti ve mavi ekran duzeldi ancak teslim aldigimda sağ fanından sürtme sesi geliyordu. Tekrar biraktim servise. 2 fan da değişti. Ve tahmin et ne oldu. Evet artik 2 fanından da sürtme sesi geliyordu. Bana denk gelen teknisyenin elini attığı parça sağ çıkamıyordu. En sonunda cagri merkezini aradim. Yeni urun gondereceklerini söylediler. Normalde garanti suresi içinde arızadan dolayı 2. Kez servise goturdugumde yeni ürün isteme hakkım vardi. Keşke bu kadar uzatmasaydım. Neyse eşdeğer özellikte yeni urun geldi. 16ram 512ssd rtx3050ti i5 11300h. Kargo hasarsiz geldi. Aldim açtım. Gördüm ki ekranın ortasinda, iç panelden kaynaklı beyaz bir leke var. "YENİ" ürünü servise goturdum. İlginç degil mi? 2 hafta olmadan ekran değişti. Teslim aldım. Şuan hiçbir yerinde sorun yok. Çıkardığım sonuç şu;
eğer iç donanımında bir sorun olursa uğraşırsın. Ram kaynakli mavi ekran olduğunu ben bile anlamama rağmen direkt anakart değiştirdiler. Duzgunce kontrol etseler ilk 20 gunde ram i degiştirip vereceklerdi. Belki bana denk geldi bilemiyorum. Ürün kalitesine gelecek olursak, şuanki cihaz guzel calisiyor. Hp lerin tasarimi bence en iyisi. Isınma sorunu falan yok. Ancak tekrar donanımsal bir sorun olduğunda ayni süreci tekrar yaşamaktan korkuyorum. Teknik servise ulaşım çok kolay. Ama bana denk gelen teknik ekip çok kötüydü. İşte başıma gelenler bu şekildeydi.

Güzel laptop fakat ısınma sorunu var. CPU 85 dereceden aşağı inmiyor.

Neredeyse tüm laptoplar böyle zaten hocam.

16bin civarı başka bir önerin varsa hocam degerlendirebilirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…