Çözüldü HP Pavilion GTX 1660 Ti sistemde ani FPS düşüşü

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

EmirVR0

Centipat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar öncelikle şunu söylemeliyim ki GTX 1660 Ti Max Q i7 9750H 16 GB 3200MHz RAM'im var fakat oyunlarda ani FPS düşüşü yaşıyorum. Mesela CS:GO'da 350FPS civarı alırken bir anda FPS 80,90 a düşüyor neden kaynaklı anlamış değilim ama ısıdan şüpheleniyorum bu bütün oyunlarda da böyle.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Termal macun değişmeniz şart GPU'ya zarar gelebilir 80 üstü sıkıntı.
Merhaba arkadaşlar öncelikle şunu söylemeliyim ki GTX 1660 Ti Max Q i7 9750H 16 GB 3200MHz RAM'im var fakat oyunlarda ani FPS düşüşü yaşıyorum. Mesela CS:GO'da 350FPS civarı alırken bir anda FPS 80,90 a düşüyor neden kaynaklı anlamış değilim ama ısıdan şüpheleniyorum bu bütün oyunlarda da böyle.

RAM'ler Dual channelse ısıdandır hatta singel bile olsa ısıdandır Afterburner'dan sıcaklık değerlerine bakabilirsin anormalse termal macun değiş, eğer normalse diskin sıkıntılıdır çok yüksek ihtimalle. HDD veya SSD duruma göre değişir.

Laptopların genel problemi bu, fanlar laptop için yeterli değil aslında. Ani ısı çıkışları yüzünden FPS düşüyor bence. Ama çift fanlı kalın kasa oyuncu laptopları dediğimiz klasman aslında tam da bunun için, soğutma olarak ince kasa laptopları ikiye böler.

SS alıp sıcaklık değerlerini atasana bakalım ısıdan mı?

RAM'ler Dual channelse ısıdandır hatta singel bile olsa ısıdandır Afterburner'dan sıcaklık değerlerine bakabilirsin anormalse termal macun değiş, eğer normalse diskin sıkıntılıdır çok yüksek ihtimalle. HDD veya SSD duruma göre değişir.
CS:GO oynarken alt tab yapıp görev yöneticisini açtığımda gpu 88-90 derece yazıyor

Termal macun değişmeniz şart GPU'ya zarar gelebilir 80 üstü sıkıntı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Laptopların genel problemi bu, fanlar laptop için yeterli değil aslında. Ani ısı çıkışları yüzünden FPS düşüyor bence. Ama çift fanlı kalın kasa oyuncu laptopları dediğimiz klasman aslında tam da bunun için, soğutma olarak ince kasa laptopları ikiye böler.

SS alıp sıcaklık değerlerini atasana bakalım ısıdan mı?

Benimki çift fanlı arkada 2 tane ısı çıkışı var.
Oyy maşallah. PC ne zaman aldın. Hiç termal macun yenileme yaptın mı? sorun ısı
9 ay felan oldu alalı aslında o kadarda eski değil

9 ay falan oldu alalı aslında o kadar da eski değil.

Ona rağmen böyle. Termal macun gg olmuş.

9 ay falan oldu alalı aslında o kadar da eski değil.

Belli olmuyor. Benim eski HP Pavilion 15 laptop 10. ay termal macun değişimine ihtiyaç duydu, kullanıma bağlı, ortamdaki toza bağlı.

Arkadaşlar bir arkadaşıma danıştım kapağı açtığımda garanti gidebilirmiş bende laptopun altından üfleyerek fanları temizledim bayağı bir toz çıktı ortaya.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı