Çözüldü HP Pavilion GTX 1660 Ti sistemde ani FPS düşüşü

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

EmirVR0

Centipat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar öncelikle şunu söylemeliyim ki GTX 1660 Ti Max Q i7 9750H 16 GB 3200MHz RAM'im var fakat oyunlarda ani FPS düşüşü yaşıyorum. Mesela CS:GO'da 350FPS civarı alırken bir anda FPS 80,90 a düşüyor neden kaynaklı anlamış değilim ama ısıdan şüpheleniyorum bu bütün oyunlarda da böyle.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Termal macun değişmeniz şart GPU'ya zarar gelebilir 80 üstü sıkıntı.
Arkadaşlar bir arkadaşıma danıştım kapağı açtığımda garanti gidebilirmiş bende laptopun altından üfleyerek fanları temizledim bayağı bir toz çıktı ortaya.
Hafta içi hp teknik servisi arayarak modelle sordurabilirsin gaming serilerinde çıkmıyor diye biliyorum ben kendim actim sıkıntı olmadı pavillion benim de tek toz o kadar etki etmez senin macun değişmen şart
Ondan korkuyorum ya acemiyim bu işte parça falan çekerse diye.

Yapma sakın kuzenmin öyle gitti zaten fanlara süpürge tuttu batarya Flex'i çekmeden. Öyle bir şeye kalkışma yanar

Bende de RTX 3050 versiyonu var. Fps yüksekken 5-10 ssaniyeliğine 10-20'ye düşüyor. HP'ye mesaj attım fakat haftasonu olduğu için dönüş gelmedi. Sebebi ne cidden

Her model için geçerli değil ben 6 yıl öyle yaptım zerre sorun olmadı. Ama tabii ki HP servis yapsın benden bu kadar kolay gelsin.

Her model için geçerli değil ben 6 yıl öyle yaptım zerre sorun olmadı. Ama tabii ki HP servis yapsın benden bu kadar kolay gelsin.

Modelle alakası yok bahsettiğimiz ihtimal zaten statik elektrik ve olması %5 falan. Sen süpürgeyle fana tutarsan fanlar döner ve elektrik oluşur bataryada ona güzel bir yanıt verir işte o yanıtın verildiği sıra anakarttan seni hoplatacak kadar küçük bir elektrik geçer ve anakart yanar. Bilgisayarcı bize böyle açıkladı.

Benim laptop fanları içten flitleri idi yani havanın sadece bir kısmı giriyordu yani arıza verecek kadar süpürge çekemiyordu zaten hiçbir zaman toz çekemedi dışarı sebebi ondanmış. Ama adam haklı siz işi bilen adama bunu yaptırın ne gerek var.

Aynen hiç riske gerek yok adama vereceğin zaten 200TL Max ama anakart yansa girer 10k o yüzden dedim.

Arkadaşlar sorunu bilgisayarcıya termal macun ve fan temizleterek çözdüm yardım eden herkese teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…