HP Pavilion İ7 6700HQ GTX960m Sıcaklık Değerleri nasıl olmalı?

Glock

Megapat
Daha fazla  
Merhabalar hayırlı forumlar.

HP Pavilion 15-BC001NT kullanıcısıyım. 4 yılın ardından termal macun değişimi yapayım dedim ve arctic MX-4 2019 model termal macun aldım.

Fanları vs temizledim macunu sürdüm.

Laptopun boşta sıcaklık değerleri 50-55 yük altında Aida 64 testi 70-75 arası (evimizin serin olduğunu söyleyemem malum yaz aylarının da etkisi olabilir. ).

Bana yük altındaki değeri sıkıntı yok gibi geldi ancak boştaki sıcaklık değerini yüksek buldum gibi geldi (tamamen bana öyle gelmiş de olabilir. ).

Bu değerler normal midir, yoksa yüksek mi? Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.

HP Pavilion 15-BC001NT kullanıcısıyım. 4 yılın ardından termal macun değişimi yapayım dedim ve arctic MX-4 2019 model termal macun aldım.

Laptopun boşta sıcaklık değerleri 50-55 yük altında Aida 64 testi 70-75 arası (evimizin serin olduğunu söyleyemem malum yaz aylarının da etkisi olabilir. ).

Bana yük altındaki değeri sıkıntı yok gibi geldi ancak boştaki sıcaklık değerini yüksek buldum gibi geldi (tamamen bana öyle gelmiş de olabilir. ).

Bu değerler normal midir, yoksa yüksek mi? Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.
Hepsi normal değer sıkıntı yok ama boşta biraz daha iyi olabilirdi ama sıkıntı yaratmaz tabi.

Stress testleri tam anlamıyla yüklenemeyebiliyor. En iyisi oyun oynarken sıcaklıklarınızı paylaşın.
Assetto Corsa ve GTA 5 denedim ayarları olabildiğince yükseltmiştim Gördüğüm en yüksek değer 75.

Ben daha çok boştaki değerinden şüphelendim yük altındaki değeri çok yüksek değil.

Lütfen buradan yazarak belirtmeyin. Afterburner kurup oyun içi ekran görüntüsünü bizimle paylaşın. Biz de tam yükleniyor mu, yüklendiğinde performans düşüşü oluyor mu, sıcaklıklar nasıl seyrediyor görüp size yorumumuzu yapalım. (CPU-GPU frekans, kullanım, sıcaklık)
Notebookunuzda harici ekran kartınız her zaman aktif mi? Eğer aktif ise boştaki değerleriniz normal.
GPU -80, CPU -90 normal değerler notebooklar için. Ama sizin GPU'nuz ve CPU'nuz biraz daha serin çalışmalı bu değerlerden.

Evet boşta 4 5 derece daha yüksek normalden. Ama yükteki sıcaklığı çok değilse kime ne?

Lütfen buradan yazarak belirtmeyin. Afterburner kurup oyun içi ekran görüntüsünü bizimle paylaşın. Biz de tam yükleniyor mu, yüklendiğinde performans düşüşü oluyor mu, sıcaklıklar nasıl seyrediyor görüp size yorumumuzu yapalım. (CPU-GPU frekans, kullanım, sıcaklık)
Notebookunuzda harici ekran kartınız her zaman aktif mi? Eğer aktif ise boştaki değerleriniz normal.
GPU -80, CPU -90 normal değerler notebooklar için. Ama sizin GPU'nuz ve CPU'nuz biraz daha serin çalışmalı bu değerlerden.

Aslında dediğiniz gibi yapmam lazım doğru söylüyorsunuz, ancak Afterburner benim bilgisayarımda 2 adet ekran kartı olduğu için sağlıklı çalışmıyor o yüzden o değerlerin yanıltacağını düşünerek paylaşmadım.

Ekran kartı boşta çalışmıyor ve ekran kartı sıcaklığı boşta 40-45 arası CPU 50-55 arası google chromu da kapatırsam 40-45 arası dönüyor, yükte ise işlemcide ekran kartı da %90-95 yükte 70-75 derece 80 derece hiç olmadı.

Daha önce dizüstü bilgisayarlarla haşırneşir olmadığım için boştaki sıcaklığı yüksek geldi malumunuz masaüstü sistemlerde boşta 37-40 arası değişir.
50 dereceyi görünce tedirgin oldum ancak sanırım normal değerler çünkü bilgisayarda herhangi bir kasıntı yük altında herhangi bir FPS drop gözükmüyor ve benim dizüstünün bulunduğu odada serin bir yer değil.
Aynı özelliklere sahip HP sistem evde var (Belki aynıdır.) 2.5 yıllık ve macun hiç değişmedi. Boşta 60 yükte 95 dereceleri buluyor ama daha hiç kapanmadı. Bana göre değerleriniz mükemmel ve bence boştaki değer bence çok önemli değil.
HP Pavilion bc-001nt (W7R26EA) model, bu şekilde google görsellerde aratırsanız görürsünüz bütün fotoğraflarda aynı laptop var zaten belki aynıdır.
a49b2e26-bf2d-4827-83b8-a9a7c8ea314b.jpg

Eğer aynı ise hem benim için sistemin serin çalıştığı, hem sizin içinde termal macun değişirsem sistem ne kadar serinler sorusuna yanıt bulmuş oluruz.

Son düzenleme:
Sizin ekran kartınız 4 GB herhalde bendeki 2 GB ve model numarasında 2TB HDD 128 GB SSD var diyor bende sadece 1TB HDD vardı ama görünüş ve diğer özellikleri aynı. Bende yakın zamanda termal macunu değiştirmeyi düşünüyordum zaten ama kasayı açması çok zor o yüzden şimdilik öyle duruyor. 75 derece gerçekten Laptop için iyi bir değer.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı