Daha fazla
Selamlar değerli Technopat okurları. Yaklaşık 3-4 ay önce başlıkta belirttiğim yeniden başlatma hatasını alıyordum. Bilgisayarım kısmından otomatik yeniden başlatmayı devre dışı bırakınca sorun çözülmüştü fakat tam olarak neden kaynaklı olduğunu anlayamamıştım. Olay görüntüleyicisinden kernel Power 41 hatası olduğunu gördüğümde bunun Windows kaynaklı bir yazılım problemi olduğundan şüphelenmeye başladım. 3 ay geçti ve sorunsuz kullanmaya devam ederken oyun sırasında sistem donarak kendini yeniden başlattı ve bunu 2 kere tekrar etti. Akabinde sıfırlama işlemi yaptım fakat hiçbir şekilde fayda etmedi hatta formatın son aşamalarında hazırlık ekranında bile kendini sürekli yeniden başlatmaya devam etti. Yaptığım çözüm yöntemlerini şu şekildedir:
- Kurtarma menüsünden sıfırlama işlemi (3-4 defa yapıldı)
- Çift kanal RAM kullandığımdan tek slot RAM ile denedim.
- HDD'nin eskidiğini düşünüp yeni bir SSD alıp denedim.
- BIOS pilini çıkarıp taktım.
- USB üzerinden temiz format attım.
Aklıma gelen yöntemler bu şekilde fakat hiçbir şekilde olumlu sonuç vermedi. Bunun dışında dikkatimi çeken bir olay var. Bu sorundan önce ve şu an sistemde BIOS'a giriş yapamıyorum. Kurtarma menüsünden UEFI ile açmaya çalıştığımda sistem menüde donuyor; hiçbir şekilde tepki vermiyor. Sorunun BIOS kaynaklı olduğu yönündeyim. Bu sinir ve moral bozucu sorundan nasıl kurtulabilirim? Her türlü çözüme açığım. Çözüm önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim.
Sistem özelliklerim:
- Intel Core i5 3470.
- INNO3D GTX 1050 Ti.
- Hynix 4x2 8 GB 1333 MHz DDR3.
- Foxconn h61.
- HP 300W PSU.
- WD 240 GB SSD (Green serisi)
- Seagate 500 GB HDD (devre dışı)
- Kurtarma menüsünden sıfırlama işlemi (3-4 defa yapıldı)
- Çift kanal RAM kullandığımdan tek slot RAM ile denedim.
- HDD'nin eskidiğini düşünüp yeni bir SSD alıp denedim.
- BIOS pilini çıkarıp taktım.
- USB üzerinden temiz format attım.
Aklıma gelen yöntemler bu şekilde fakat hiçbir şekilde olumlu sonuç vermedi. Bunun dışında dikkatimi çeken bir olay var. Bu sorundan önce ve şu an sistemde BIOS'a giriş yapamıyorum. Kurtarma menüsünden UEFI ile açmaya çalıştığımda sistem menüde donuyor; hiçbir şekilde tepki vermiyor. Sorunun BIOS kaynaklı olduğu yönündeyim. Bu sinir ve moral bozucu sorundan nasıl kurtulabilirim? Her türlü çözüme açığım. Çözüm önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim.
Sistem özelliklerim:
- Intel Core i5 3470.
- INNO3D GTX 1050 Ti.
- Hynix 4x2 8 GB 1333 MHz DDR3.
- Foxconn h61.
- HP 300W PSU.
- WD 240 GB SSD (Green serisi)
- Seagate 500 GB HDD (devre dışı)
Son düzenleyen: Moderatör: