HP probook 455R G6 aşırı RAM tüketimi

BlackBeard14

Hectopat
Üç gün önce kendimce yaptığım araştırmalar sonucu HP Probook 455R G6 modelini aldım. FreeDOS gelen bu bilgisayara orijinal Windows 10 kurdum, elimdeki lisans anahtarıyla aktif hale getirdim ancak henüz hiçbir program yüklememiş olmama rağmen RAM ve CPU değerlerinde çok yüksek rakamlar gördüm. Muhtemelen Windows yeni kurulduğu için kendini toparlıyordur diye düşündüm ancak iki gün geçmesine rağmen değişen bir şey yok. Üşenmedim ve görev yöneticisindeki bellek kullanımlarını tek tek topladım. 600 MB kadar bir kullanım olmasına rağmen yaklaşık %60'lık bir RAM değeri alıyorum. Daha açıklayıcı olması için görev yöneticisinden bir ekran görüntüsü paylaşayım. Bunun nedeni ne olabilir?
Bilgisayarın model ve özellikleri:
HP Probook 455R G6 AMD Ryzen 3 3200U 4 GB 500GB + 128 GB SSD FreeDOS 15.6" FHD Taşınabilir bilgisayar 8MH02ES

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2020-05-04 at 14.15.19.jpeg
    143,4 KB · Görüntüleme: 42
Kullandığın bir programdan dolayı böyle bir artış görülebilir yada Ayarlar>Gizlilik>Arka plan gelin ve tiki işaretliyip kapatın.

Daha önce yaşadıgım bir sorundan örnek vereceğim. Aynı şekilde gigabaytlarca RAM tüketiyor sistemim ve görev yömeticisinde hiç RAM tüketen bir şey yoktu. Biraz araştırdıktan sonra ethernet kartının sürücüsü ile gelen bir yazılımdan kaynaklanıyormuş. Kaldırınca düzeldi. Sizde de benzer bir sorun olabilir.

Kullandığın bir programdan dolayı böyle bir artış görülebilir yada Ayarlar>Gizlilik>Arka plan gelin ve tiki işaretliyip kapatın.
Windows' u kurduktan sonra herhangi bir program yüklemedim. Ayrıca dediğiniz ayarı kapadım ancak sadece %1' lik bir etkisi oldu.
Tam olarak nasıl bir işlem yaptığınızı anlatabilir misiniz acaba?

Windows defender bazen ramleri zorlayabiliyor, diğer arkadaşlar karşılaştı mı bilmem ama bende olmuştu. Ücretsiz bir antivirüs programı kurarak halletmiştim.

sisteminiz apu sistem, aynı modelin 3500U'lu versiyonunu kullanıyorum.Apu olduğu için 2GB ekran kartına ayırıyor sistemlerimiz.Yani sizin ekran kartınızdan sonra kalan sadece 2GB.Bunu düzeltmek içinse BIOS'umuzda ayarımız var.BIOS'a girip Graphic kısmından "AUTO" olan yeri elle düzeltirsen oyun performansını düşürüp günlük kullanımında daha fazla ram'e sahip olabilirsin.Tam performans içinse rami 8 gb yapmanı öneririm.APU larda dualchannel ve en az 8GB ram şart.

Hiç oyun oynanmayacağını varsayarak ne kadarlık bir değer önerirsiniz acaba? Çünkü bu sorun yüzünden servis kaydı açtırdım ve henüz kullanmamış olduğum bilgisayarı teknik servise yollamak istemiyorum açıkçası.

Servislik hiç durum yok.Sorun yok diyip geri yollayacaklardır.512MB lık bir değer gayet makul duruyor.Ama en kısa sürede RAM yükseltmenizi öneririm.Windows 10 göze alındığında 3.5GB ram hiç yeterli değil maalesef.Windows'un başka sürümünü ise bilgisayara desteklenmemekte.Eğer maddi durumunuz yok ise size verebileceğim en iyi tavsiye ubuntu kurup kullanmanız olacaktır.Olurda maddi durumunuz el verirse kasanın içini açmak inanılmaz zor diğer laptoplar gibi değil maalesef.Rami serviste taktırmanızı öneririm.

BİOS ayarlarında direkt grafik ayarları bulamadım ama 'bios video memory size' tarzında bir şey vardı onu 512 ye indirdim. Kontrol amaçlı bilgisayarı yine sadece açıp kenara koydum ama hala benzer değerler ve yine yüksek fan sesi var. Şu an 2014 model ASUS bilgisayarımdan yazıyorum ve herhangi bir programın açık olmadığı HP fan sesi ile bu bilgisayarın fanını bastırıyor. Bir de kapalıyken güç tuşuna basıyorum ve yaklaşık 10 saniye sonra HP logosu geliyor. Sizde de durum böyle mi?

Evet maalesef fan ayarları doğru yapılmamış bi laptop.Gereksiz şekilde fanları çalışmakta.Geç açılması konusunda ise bende aynı olayı yaşamıştım.BIOS'ta "Secure Boot"-> enabled and "Legacy"->Disabled şeklinde olmalı.BIOS ayarlarında biraz dolanırsanız bu ayarı görüceksiniz.PC ilk geldiğinde disabled-disabled olarak geliyor ve inanılmaz kasmaya yol açıyor.Dediğim şekilde düzeltirseniz açılışı rahatlatmış olursunuz ve bir nebze performans iyileşir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…