HP ProBook 6450B'ye Linux kurulur mu?

floypui

Hectopat
Merhabalar, elimde Windows 10 LTSC 2019 kurulu HP ProBook 6450b (SATA SSD takılı) 4GB RAM'li laptop var. Ders çalışırken kullanıyorum. YouTube'da falan arada takılıyor videoları zaten 720p de anca izlettiriyor. Hafif linux dağıtımlarına geçersem büyük bir fark olur mu? Her türlü geçeceğim ama merakımdan soruyorum.

Merhaba, elimde Windows 10 LTSC 2019 kurulu HP ProBook 6450b (SATA SSD takılı) 4 GB RAM'li laptop var. Ders çalışırken kullanıyorum. YouTube'da falan arada takılıyor videoları zaten 720p de anca izlettiriyor. Hafif Linux dağıtımlarına geçersem büyük bir fark olur mu? Her türlü geçeceğim ama merakımdan soruyorum.

Evet bayağı bir fark olur donanımın destekliyorsa. Linux Mint Xfce'ye alternatif olarak Linux Lite ve Fedora lxqt dağıtımlarına bakabilirsin.

Hepsi benzer derecede hafif. Ben Fedora lxqt tercih ederdim muhtemelen varsayılanda kwin ile geldiği için.

Bu arada hangi Linux dağıtımını kurarsanız kurun öncesinde kurulum tavsiyeleri videolarına ve kurulum sonrası yapılması gerekenler videolarına bakın. Ayrıca dağıtımı kurmadan önce live ortamda deneyin. Hemen her dağıtım bu özelliğe sahip zaten.

Bu arada hangi Linux dağıtımını kurarsanız kurun öncesinde kurulum tavsiyeleri videolarına ve kurulum sonrası yapılması gerekenler videolarına bakın. Ayrıca dağıtımı kurmadan önce live ortamda deneyin. Hemen her dağıtım bu özelliğe sahip zaten.
Kurulum ve bunlara bakmak ne kadar sürer hocam ortalama?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

• Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
    Yukarı