HP servis laptopu onarmıyor

DennYEZ

Megapat
Makaleler
2
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
-Anakart: ASUS PRIME B460M-A
-İşlemci: i7-10700f İşlemci+Dark Freezer x90 Fan
-Ram: Kingston Hyperx Fury 2x8GB 3200MHz DDR4
-Ekran Kartı: NVIDIA GeForce RTX 3060Ti
-SSD: Samsung 970 Evo Plus
-Kasa: Frisby FC-8865G 3 Fan Usb 3.0 Midi Tower Kasa
-Ekran: ASUS 24" VG248QE 1ms 144Hz Full HD
-PSU: Cooler Master 650w 80+
Meslek
Kontrol & Otomasyon Mühendisliği Lisans Öğrencisi
Laptopun fan girişinden yaklaşık 2 damla falan soda döküldü (hatasız gözükmem için daha az döküldüğünü söylemiyorum cidden 2 damla döküldü). 16 Haziran gibi onarıma verdim. HP servisi 2 Temmuz'da beni arayarak fanlarda, heatsinkte, top coverda ve anakartta sıvı teması olduğunu söyledi. Garanti dahilinde laptop fakat kullanıcı hatası sayıldığı için normalde ödeme alınıyor. Onarım fiyatının laptopun kendisinden de pahalı olacağını belirterek işlem yapamayacaklarını söylediler. Benim anlamadığım bu kadar az bir sıvı nasıl bu kadar dağılıp saydıkları parçalara temas edebiliyor. Fan girişine döküldüğünü gördüğüm gibi zaten tersi bir şekilde tuttum laptopu içine girmesin diye. İçine o kadar girebilecek kadar da sıvı dökülmemişti şok oldum bugün arayıp bu şekilde söylendiğinde. Soğuk su mu içmem lazım yoksa yapabileceğim başka bir şey var mı?

Klasik bir HP rezaleti. Eğer o parçalara temas edip oksitlenmeye yol açtıysa evet, laptoptan pahalı tutabilir. Tüketici heyetine başvurmayı dene, olmazsa da soğuk su iç.

Soda oksit yapmış ola bilir belki. meyveliyse vs
Yok dümdüz sade soda

Klasik bir HP rezaleti. Eğer o parçalara temas edip oksitlenmeye yol açtıysa evet, laptoptan pahalı tutabilir. Tüketici heyetine başvurmayı dene, olmazsa da soğuk su iç.
THH'ye başvurmayı düşündün fakat ne diyebilirim ki? Ben servise verirken laptop açılıyordu teslim aldığımda açılmıyorsa belki bu sebepten gidilebilir fakat bunun dışında ne söyleyebilirim bilmiyorum

Kendin aç incele ama dikkatli ol açılıp acılmadıgını garantide bir şekilde bir etiket falan vidalarda olabilir (cok zorda kalsam boyle yapardım) oksit falan var mı bak ama soda döküldügü için bence TT hakm heyeti garanti kabul etmeyebilir 2 damla bile olsa sorumluluk size ait olabilir

Soğuk su içmenize gerek yok. İstanbulda yaşıyorsanız buraya uğrayın derim. Kendisi evden çalışıyor ve öneririm. Servisin yapmadığı işlemleri yapan birisi. Eğer PCB üzerindeki yollarda hasar yoksa ilgili SMD bileşenleri değişim sonrası çalışacaktır.

Yok dümdüz sade soda

THH'ye başvurmayı düşündün fakat ne diyebilirim ki? Ben servise verirken laptop açılıyordu teslim aldığımda açılmıyorsa belki bu sebepten gidilebilir fakat bunun dışında ne söyleyebilirim bilmiyorum
İlk önce bir servis raporunu işte bakalım, telefondan söyleyip üzerlerine yük almamak istemiş olabilirler. Rapor uyuşmuyorsa orantısız ve abartı fiyat talebi diye THH'ye başvur. Eğer cihaz çalışırken vermişsen anakartta oksitlenme olduğunu sanmam, sana gelen cihaz açılmıyorsa zaten direkt başvur anlat olayı.

İlk önce bir servis raporunu işte bakalım, telefondan söyleyip üzerlerine yük almamak istemiş olabilirler. Rapor uyuşmuyorsa orantısız ve abartı fiyat talebi diye THH'ye başvur. Eğer cihaz çalışırken vermişsen anakartta oksitlenme olduğunu sanmam, sana gelen cihaz açılmıyorsa zaten direkt başvur anlat olayı.
Servis raporunu düzenlemek için teknisyene bilgi vermişler fakat galiba laptopu teslim alırken veriyorlar sadece öncesinde göremiyorum. Laptopu teslim aldıktan sonra raporun uyuşmazlığını nasıl kontrol edebilirim? @923535

Soğuk su içmenize gerek yok. İstanbulda yaşıyorsanız buraya uğrayın derim. Kendisi evden çalışıyor ve öneririm. Servisin yapmadığı işlemleri yapan birisi. Eğer PCB üzerindeki yollarda hasar yoksa ilgili SMD bileşenleri değişim sonrası çalışacaktır.

Hocam son çare öyle yaparım herhalde sağolun.

Hocam servise vermeden önce şöyle bir sistem testi yaptığımı da hatırladım ama herhangi bir şeyi değiştirir mi?

1748010877301935235611203840414.jpg

Servis fotoğraflarını da talep ettim şu şekilde fotoğraf atmışlar:

20250701_160531.jpg 20250701_160526.jpg 20250701_160540.jpg

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı