HP teknik servis süreci

muşlukuş42

Hectopat
HP'nin İstanbul'daki yetkili servisi BDH Bilişim'e HP Victus 16 Model laptopumu gönderdim. 21 Temmuz'da gönderdim yani bugün 9. iş günü. Geçen hafta perşembe günü durum bilgisi almak için aradığımda laptopun test sürecinde olduğunu söylediler, bu hafta salı günü aradığımda tekrar aynı şeyi söylediler, bugün aradığımda da laptopun "uzun test süreci"nde olduğunu söylediler, peki sorun tespiti yapılabildi mi diye sordum, hayır dediler.

Laptopun 9. iş gününde hala test sürecinde olması normal mi? Uzun test süreci ne demek?

(Laptopu servise göndermemin sebebi şuydu: Güç tuşu çalışmıyordu ve laptop açılmıyordu, hard reset yaptıktan sonra laptopu açabildim ama bu sefer de ekran gidip geliyordu, ses bozuluyordu dolayısıyla GPU ile alakalı bir sorun olduğunu düşündüm, Omen Gaming Hub'ın sıcaklık widgetına baktığımda GPU bağlantısının gidip geldiğini gördüm. Sorun daha da büyümesin diye direkt servise gönderdim.)

Son düzenleyen: Moderatör:
HP'nin İstanbul'daki yetkili servisi bdh bilişim'e HP Victus 16 model laptopumu gönderdim. 21 Temmuz'da gönderdim yani bugün 9. iş günü. Geçen hafta perşembe günü durum bilgisi almak için aradığımda laptopun test sürecinde olduğunu söylediler, bu hafta salı günü aradığımda tekrar aynı şeyi söylediler, bugün aradığımda da laptopun "uzun test süreci"nde olduğunu söylediler, peki sorun tespiti yapılabildi mi diye sordum, hayır dediler.

Laptopun 9. iş gününde hala test sürecinde olması normal mi? Uzun test süreci ne demek?

(Laptopu servise göndermemin sebebi şuydu: Güç tuşu çalışmıyordu ve laptop açılmıyordu, hard reset yaptıktan sonra laptopu açabildim ama bu sefer de ekran gidip geliyordu, ses bozuluyordu dolayısıyla GPU ile alakalı bir sorun olduğunu düşündüm, Omen Gaming Hub'ın sıcaklık widgetına baktığımda GPU bağlantısının gidip geldiğini gördüm. Sorun daha da büyümesin diye direkt servise gönderdim.)

Aynı yere bende bakım için gönderdim. 18. günde işlem tamamlandı ve 20. günde cihaz kargoya çıktı. Bunlar iş günleri.

Sadece bakım için 20 günü inanılmaz gerçekten, resmen insanın sabrını sınıyorlar. Şişli'de de bir yetkili servis varmış, orası nasıldır acaba?

Bir fikrim yok ustam. Cihazın garantisi bitiyor diye üşengeçliğimden gönderdim. Üstelik ekranla kasa arasında kırıklarla geldi. Kasa değişimi yapacaklarını 25 gün sonra kabul ettiler. Kullandıkları termal de iğrenç bir şey. HP teknik servisinden aşırı soğudum. Keşke üşenmeseydim. Günde 5-10 bilgisayar sökmüyormuşum gibi kendiminkine üşendim 😀 yakından fotoğrafları bulamadım buradan da görürsün. Menteşe bölgelerinde sağda da solda da kırık var. 2 senede en az 8-10 defa söktüğüm cihazımı tekte bu hale getirdiler. Soğutma bloğundaki civatamda yalama olmuş. Sökene kadar çok uğraştım.

IMG_0565.jpeg

Laptop servisten geldi, anakart değişimi yapmışlar, gayet güzel halletmişler laptopun hiçbir yerinde kırık, çizik vs. yok. Yorumlar beni epey ürpertse de memnun kaldım açıkçası. Tek sorun termal macunun baya kalitesiz olması ama böyle olmasını bekliyordum zaten, kendi termal macunumu alıp değiştireceğim.

İşin özeti şu ki korkulacak bir şey yokmuş. 😀

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı