HP teknik servisi mağduriyeti

alihanayz

Hectopat
Daha fazla  
HP Victus 16 laptopumu gündemde olan hall effect sensor sorunu sebebiyle garantiye yolladım. Bana ulaşamadıkları bir zaman diliminde babamı aramışlar ve "Aşırı şarjda kullanım yüzünden bilgisayarınız ısınmış ve termal macunları erimiş, bu yüzden anakarttaki sensör yanmış" tarzı bir açıklama yaparak kullanıcı hatası olduğuna ikna etmişler. 9300 TL ücret istemişler babam başta istemiyorum dese de dışarıda yan sanayi parça takarlar diyerek korkutmuş ve ikna etmişler. Akşam geldiğimde servisi aradım, bana babanız onay verdiği için onarıma başlandı. Artık iptal ettiremezsiniz diye saçma bir açıklama yaptılar; bilgisayara ne olduğunu sorduğumda ise teknik servis babanıza açıklama yapmış ben şu anda göremiyorum diyorlar. Ben garanti kapsamında olduğunu düşünüyorum sonuçta oyuncu bilgisayarları şarjda yüksek performansta çalışmak için tasarlandılar. Bu konuda ne yapabilirim, tüketici haklarına başvurmalı mıyım? Yoksa onarım gerçekleşmesini bekleyip ondan sonra elimdeki faturayla mı başvurmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Fatura sizin adınıza ise babanızın sizin yerinize onay verme hakkı yok. Ne şekilde onay verdiğinin ya da bilgi aldığının hiçbir önemi yok çünkü hukuki bir geçerliliği yok. Kendilerine aynen bunu söyleyip yasal tehditte bulunabilirsiniz. Ayrıca aynı bilgiyi email üzerinden satıcıya da iletirseniz, bu sonradan THH dosyası açıldığında delil olarak işinize yarar.

Hocam son durum nedir? Siz hangi teknik servise yolladınız? Bdh bilişim destek hizmetlerine mi yoladınız?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…