Merhaba, HP USB Disk Storage Format Tool sorun çıkarıyor. Bazen Write-Protected hatası alıyorum. Normal biçimlendirme yaptığım zaman sıkıntı olmuyor. Başlıkta belirttiğim aracın alternatifi var mı acaba ?
2 USB bellek ve 2 SD CARD ile denedim yine aynı sorunu çıkarıyor. Yeniden indirdim bu sefer sorun çıkarmadı. Dura dura bozuluyor mu bende anlamadım. Alternatifi olsa çok iyi olur.
Edit: Diskpart ile yapıyorum. Diski seçiyorum. "clean" diyorum. Resimdeki gibi "...Erişim engellendi." hatası veriyor. Tekrar "clean" yapıyorum. Sorunsuzca temizliyor. Resimdeki gibi format işlemini gerçekleştirebiliyorum. Başka USB belleklerle de denedim aynı hatayı veriyor. Bir şeyleri eksik mi yapıyorum ?
Edit: Kendimce(doğaçlama derler ya hani) bir şey denedim. Bu sorunu çözdüm. Ama yaptığım şey zararlımıdır veya yanlış mıdır bilmiyorum. Resimdeki gibi yaptım. Artık "clean" komutunu ilk defa çalıştırdığım zaman sorun çıkarmıyor. Bu yöntemi kullanmalı mıyım ?
Teşekkürler onları biliyorum ancak bana sadece "HP USB Disk Storage Format Tool" gibi formatlamaya yönelik bir araç lazım. Bir tane buldum ne kadar güvenilir bilmiyorum.
İşletim sistemleri ile ilgili seçenekler olduğu için karmaşık bir yapısı var. Araçların ayarlarını bozmak istemiyorum. Benim gözümde o araçlar sadece USB bootable için ideal.