HP Victus 15 fa 1082NT RAM çalışmıyor

berat önel

Kilopat
Başlıkta belirttiğim laptopta 8x2 16 GB RAM bulunmaktaydı 16x2 Samsung RAM aldım Samsung M471A2K43EB1-CWE 16 GB DDR4 3200 MHz C - PttAVM bu linkten 2 adet sipariş verdim. Şöyle bir problem yaşıyorum2 adet kanal var CPU'ya yakın olan kanalın adı DDR1 pile yakın olanın adı DDR2
2. kanala sadece 16 takınca problem yok 2.kanala 16 1. kanala eski 8I takınca yine problem yok ama iki kanala da 16 takınca veya 1. kanala 16 2. kanala 8 takınca yine ekran gelmiyor. 1. kanalın 8 GB desteklememe gibi bir problemi olabilir mi? İnternette gördüğüm kadarıyla herkes rahatça updatelemiş fakat 1. kanalda hiçbir türlü 16 GB RAM'i çalıştıramıyorum.

Anakartın maks 24 gb destekliyor olabilir kontrol et.

Bazı anakartlarda 2RX16 RAM'ler bazı kanallarda çalışmama olayları oluyordu ama eski laptoplarda böyle sorunlar olurdu. RAM belleği tek başına 1. kanala taktığınızda 2. kanal boşken bilgisayar açılıyor mu? Post bip sesi hiç geliyor mu?

Hocam maks 16 destekliyor diye gördüm kontrol edince.Siz bi 16 bi 8 takıp ramleri görüyormu diye kontrol eder misiniz?

Hocam maksimum 16 destekliyor diye gördüm kontrol edince. Siz bir 16 bir 8 takıp RAM'leri görüyor mu diye kontrol eder misiniz?

Bu seriler 64 GB RAM'e kadar destekliyor. Büyük ihtimal Memory Support listte olmayan profillerle boot edemiyor. Bir RAM 8 diğeri 16 iken çalışmasının sebebi budur diye düşünüyorum. 8 GB RAM'lerle aynı timing profile sahip RAM'ler alırsa arkadaşın sorunu çözülecek bence.

Sadece 1. kanala 16 taktığımda çalışmıyor Caps Lock 3 kere yanıp sönüyor baktığım kadarıyla donanım arızası anlamına geliyor. 2. kanala sadece 16 taktığımda sorunsuz çalışıyor.

Hocam maksimum 16 destekliyor diye gördüm kontrol edince. Siz bir 16 bir 8 takıp RAM'leri görüyor mu diye kontrol eder misiniz?

Evet görüyor 24 GB olarak yukarıda da anlatmıştım 16-8 şeklinde taktığımda sorun yok sorun 1.kanala 16 taktığımda hiçbir türlü çalıştıramıyorum.

Sorunun sebebini HP forumda da belirtmişler. Dediğim gibi timing sorunu. Elinizdeki 8 GB RAM'lerle aynı profillere sahip 16 GB'lik RAM bellekler alırsanız sorununuz çözülecektir. RAM1 slotu starter olarak belirlediği için RAM1e hangisini takarsanız onun zamanlamalarıyla başlattığı için 8+16 olarak çalışabiliyor. 16 GB'yi birinci slota taktığınızda 16 GB'nin profilleriyle start vermeye çalıştığı için açılmıyor. RAM'leri iade edin. Uyumluluk sorununuz var.

Uyumlu RAM önerebilir misiniz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…