Geçen aylarda HP Victus Gaming 15-FA0011NT aldım. Sadece okul işleri için uğraşacağımdan dolayı ve biraz da heyecan olsun diye Ubuntu kurdum (22.04) fakat bilgisayar boşta durduğunda hayliyle bir süre sonra uyku moduna geçiyor. Asıl sorunum burada başlıyor. Uyku moduna geçtikten sonra laptopla etklileşime girdiğimde ilk başta giriş ekranı 2 saniyeliğine gelip ardından gelmeyecek şekilde gidiyor (kapağı kapatıp geri açtığımda veya kapatma seçeneklerinden suspend moda aldığımda da aynısı yaşanıyor). İlk başta güç seçeneklerinden uyku moduna hiç girmeyecek şekilde ayarladım fakat ekran boşta kaldığında uyku moduna geri giriyor ve o an mola verip kaydetmediğim dosyalarımı kaybetmem ayrı bir can sıkıcı hale geliyor ben de internette ne kaynak bulursam çözmeye çalıştım. (Grubtaki değişkenlerin değerlerini değiştirmek olsun ya da yeniden isimlendirmek vs) ama bir türlü sorunumu çözemedim. Laptopta bir sorun olabilir mi? Sorun laptoptaysa bu kronik bir şey mi ya da sadece işletim sistemi yüzünden mi kaynaklanıyor? Sanki Linux dağıtımı mı değiştirsem düzelecek gibi hissediyorum ama tam Ubuntu'ya alışmış gibiydim tekrardan bir dağıtım arayışına girmek istemiyorum. Varsa daha önce böyle bir problemle boğuşmuş biri yardımcı olursa çok sevinirim.