Çözüldü HP Victus 15 şarj dalgalanması

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
10
Yeni aldığım HP Victus 15'i dün gece %100 şarj edip bıraktım. Az önce açtığımda ise şarjı yine %100 idi ancak 5 dakika kullanmadan aniden %90'a düştü. Bunun sebebi nedir? Ne yapmam lazım?

Çözüm
Bu durum HP'nin batarya koruma teknolojisinden dolayı. Aslında batarya hiçbir zaman tam olarak dolmuyor fakat Windows tam doldu gibi sanıyor. Şarj belli bir yerden sonra durup ihtiyaç duyulan enerjinin tamamı adaptörden çekiliyor. %100'den 90 olur 93 olur, böyle değerlere düşmesinde problem yok. Bütün Victus'lar böyle. Bilgiyi kıdemlı HP teknisyeninden aldım ve kendimde kullanıp teyit ettim.
Bu durum HP'nin batarya koruma teknolojisinden dolayı. Aslında batarya hiçbir zaman tam olarak dolmuyor fakat Windows tam doldu gibi sanıyor. Şarj belli bir yerden sonra durup ihtiyaç duyulan enerjinin tamamı adaptörden çekiliyor. %100'den 90 olur 93 olur, böyle değerlere düşmesinde problem yok. Bütün Victus'lar böyle. Bilgiyi kıdemlı HP teknisyeninden aldım ve kendimde kullanıp teyit ettim.

Çözüm
Yani bir sorun yok. Teşekkür ederim bilgi için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…