HP Victus 15 vs HP Pavilion

WhiteTiger

Hectopat

İkisi arasında kaldım. Oyun ve çizim için kullanacağım. Birinin ekran kartı daha iyi, birinin RAM'i daha iyi. Sizce hangisini almalıyım? Pavilion alıp RAM artırmayı düşündüm ama 2*4 olarak geliyor. 8 GB bir RAM alıp 12GB yükseltsem yeterli olur mu sizce?

Son düzenleme:
HP sevmem etmem, 12 yıldır Pavillion almadım. Son aldığım ise halen çalışıyor gibiydi köyde.

Günümüz koşullarında 3050 Ti vs 3050, minimum %10 performans demek.

RAM'i değiştirebilirsin ancak ekran kartları eskisi gibi değil, o yüzden Pavillion aldıktan sonra 16Gb RAM'e yükseltmen daha mantıklı.

Bende ikisi arasında kaldım. Ve gidip en güçlü Pavilion laptopu aldım. 3050 Ti ve i7 13370h olan model. Sebebi ise Pavilion yıllar yıllar geçti ve kronik anlamda problem anlamında kendini çok geliştirdi bunu yabancı forumlarda falan çok araştırdım ama Victus'ların hepsine ağır bir oyun oynarken klavyenin tam ortasında bir ısı süzme sorunu olduğunu duydum. Benim diyeceğim Pavilion serisinden alın. Menteşesi olmayan modellerden alın 1650 Ti veya 3050 veyahut 3050 Ti olanlardan. Ben 3050 Ti aldım linkini atıyorum size. fiyatı bayağı artmış bu arada ben 15 bine aldım sıfır :D

Bende ikisi arasında kaldım. Ve gidip en güçlü Pavilion laptopu aldım. 3050 Ti ve i7 13370h olan model. Sebebi ise Pavilion yıllar yıllar geçti ve kronik anlamda problem anlamında kendini çok geliştirdi bunu yabancı forumlarda falan çok araştırdım ama Victus'ların hepsine ağır bir oyun oynarken klavyenin tam ortasında bir ısı süzme sorunu olduğunu duydum. Benim diyeceğim Pavilion serisinden alın. Menteşesi olmayan modellerden alın 1650 Ti veya 3050 veyahut 3050 Ti olanlardan. Ben 3050 Ti aldım linkini atıyorum size. fiyatı bayağı artmış bu arada ben 15 bine aldım sıfır :D
Güzel yapmışsın ama maalesef o kadar bütçem yok 😅

HP çöptür, bulaşmayın.
Neden, önereceğin başka bir laptop var mı?

Bu daha mantıklı olur.

Açıkçası bana mantıklı gelmedi. Tek artısı işlemcisi ve bence çok bir fark da yok gibi onun yanında RAM olarak Victus15 daha iyi ve RTX 3050 var. 3050Ti 'lı pavilion daha mantıklı gel,yor bana.

Güzel yapmışsın ama maalesef o kadar bütçem yok 😅

Neden, önereceğin başka bir laptop var mı?

Açıkçası bana mantıklı gelmedi. Tek artısı işlemcisi ve bence çok bir fark da yok gibi onun yanında RAM olarak Victus15 daha iyi ve RTX 3050 var. 3050 Ti'lı Pavilion daha mantıklı gel, yor bana.

12500H işlemci olarak çok daha güçlü, ekstra olarak RAM'i DDR5, RAM eklemesiyle çok daha iyi olur. Pavilion mantıklı değil 60W GPU'su var Ti olsa da Victus'la denk performans verir.

12500H işlemci olarak çok daha güçlü, ekstra olarak RAM'i DDR5, RAM eklemesiyle çok daha iyi olur. Pavilion mantıklı değil 60W GPU'su var Ti olsa da Victus'la denk performans verir.
Watt değerine dikkat etmemiştim. Watt bilgisine siteler çok yer vermiyor onu farkettim. Geçekten de Watt değeri yüzünden 3050Ti 3050 ile aynı performansta çalışabilir mi?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı