HP Victus 15'te FPS düşüyor

efmsubal

Hectopat
Daha fazla  
HP Victus 15 RX6500M Ryzen 5 5600H modeline sahibim. Aşğıdaki videoda gözüktüğü gibi oluyor çoğu oyunda. FC 25'te ağır çekim gibi oluyor ve LoL'de 80-90 FPS arası alıyorum. Silence Mode'a alınnca bu FPS düşmesi olayı kalkıyor ama GPU TDP'si 35 watt'a düşüyor. Yardımcı olabilir misiniz?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
HP Victus 15 RX6500M Ryzen 5 5600H modeline sahibim. Aşğıdaki videoda gözüktüğü gibi oluyor çoğu oyunda. FC 25'te ağır çekim gibi oluyor ve LoL'de 80-90 FPS arası alıyorum. Silence Mode'a alınnca bu FPS düşmesi olayı kalkıyor ama GPU TDP'si 35 Watt'a düşüyor. Yardımcı olabilir misiniz?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam acaba laptop çok ısındığı için kendini kısıtlıyor olma şansı var mı acaba?

Hocam bu durumdan tamamen kurtulmak anladığım kadarıyla mümkün değil size şöyle açıklayayım;
İşlemci PCI 3.0 destekli.
GPU PCI 4.0 destekli ancak X4 bantgenişliğine sahip ve işlemci PCI 3.0 olduğu için bu da 3.0 da çalışıyor yani hem 3.0 da hem de X4 veriyolu ile çalışıyor. Bu da AMD sam ayarı açıkken büyük problem demek AMD samı kapatınız. Bu stutterlerinizi azaltacaktır. PCI veriyolu darboğazını azaltacaktır. Bu problemin aynısı RX 6500 XT masaüstü GPU sunda da var.

Çözüm yolları:
  • Bellek bütünlüğünü veya CPU sanallaştırmayı devre dışı bırakın,
  • BitLocker'ı kapatın,
  • Sanal belleği (önbellek) 8 GB veya 16 GB olarak ayarlayın,
  • AMD samı kapatmak performansınızı arttırabilir.

Sorun aslında sıcaklıktan ziyade bant genişliği ile alakalı ancak ısınma sorunu da bir gerçek isteğe bağlı Turbo Boost'u kapatabilirsiniz ancak ben kapatmıyorum (aynı bilgisayar bende de var termal macunu ve termal Putty'i değiştirdim macun olarak MX6, PuTTY yerine thermal pad kullandım sıcaklıklarım da hatrı sayılır gerileme oldu. Kasanın alt kısmındaki tozluğu söktüm bu da ısınma sorunu ve kasa içi hava akımını arttırdı. Aynı zamanda laptop fanı aldım kasanın içi oldukça serin oldu. Ancak kekemelik devam ediyor bu ayarları yapınca oldukça minimize eder.)

Forza Horizon 4 benchmarkta tekleme sayısı 30-40'lardan 2-3'e kadar düştü.

Son olarak PCI 3.0 ile 4.0 arasında 2 kat performans farkı vardır. Çözümü yok ancak hafifletme yolları var.

Dediklerimi denedikten sonra HWinfo ile sıcaklık değerleri de ayrıntılı olacak şekilde atınız. Sorunun çözülüp çözülmemesine göre yeni seçenekler bulalım.

@efmsubal

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü_10-3-2025_14294_www.reddit.com.jpeg
    Ekran görüntüsü_10-3-2025_14294_www.reddit.com.jpeg
    281,7 KB · Görüntüleme: 14
Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı