HP Victus 16 12700H laptopta FPS düşüşü

Darktriad

Kilopat
Herkese merhaba.
HP Victus 16 Intel i7 12700H.
16 GB RAM DDR5 512 GB SSD.
RTX3060 özellikleri olan bir bilgisayarım var.
Oynadığım her oyunda 100 FPS alırken FPS bir süre sonra bir anda 17-20 oluyor ve yaklaşık 3 dakika kadar böyle devam ediyor. Sonra normale dönüyor ve tekrar FPS aynı şekilde düşüyor. Oynadığım oyunlar sistemin kaldıramayacağı oyunlar değil. Örnek olarak: Ark, Witcher 3, Assassin's Creed Origins gibi oyunlar. ESC'ye basıp oyunu durdurunca tekrardan kendine geliyor ama kalıcı çözüm değil. Oyun oynarken bilgisayarı şarjda tutuyorum maksimum performans için. Ne yapabilirim acaba? Teşekkür ederim.

Bu arada bilgisayarı alalı 3 ay kadar oluyor. İlk zamanlarda da böyleydi.

Windows 11 kaynaklı olabilir HP Center'dan güncellemeleri kontrol ettiniz mi? Bir bölüm daha var uygula içinde bios update için orayada bakın bendede buna benzer bir sorun vardı windows güncellemesiype azaldı.

Omen Gaming hub u ayarlardan bir sıfırlayın çünkü HP'nin Omen Gaming hub uygulamasında bir sorun var anlamadım ama sadece DX12 için bu sorun DX11 de olmuyor mesela ben Omen G HUB da Valorant'ı Boost ettim sonra FPS 160 180 FPS'den 2'ye 1'e sonra oyundan atıyordu sıfırladım yağ gibi akmaya başladı.

Windows 11 kaynaklı olabilir HP Center'dan güncellemeleri kontrol ettiniz mi? Bir bölüm daha var uygula içinde bios update için orayada bakın bendede buna benzer bir sorun vardı windows güncellemesiype azaldı.
Sanırım ondan dolayı. Şimdi baktım bazı güncellemeler var. Olmazsa dönüş yaparım. Teşekkür ederim

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı