HP Victus 16 4060 düşük watt

Mesele fanın en yüksek devire çıkması değil, turbo seçeneğinde fan hızı ile birlikte limit de kalkıyor olabilir.
Turbo mod diye bir mod yok bilgisayarda. StopThrottle tarzı uygulamalar kullanırsam belki bu limiti aşabilirim fakat gerek görmüyorum şu an. CP2077'de en yüksek ayarlarda DLSS 3 falan açınca zaten 75 FPS alabiliyorum. Sadece garip gelmişti 120 watt'lık kartın 80'de çalışması. Ömrünü uzatıyorsa ne ala.

Attığın program görselinin orta kısmında (thermal control) max seçeneği var onu demek istedim.

Attığın program görselinin orta kısmında (thermal control) max seçeneği var onu demek istedim.
O fanlarla alakalı hocam. RPM değişikliğini Auto'da bırakırsam hangi moddaysa ona göre davranıyor. Max'ta ise 5800-6000 RPM oluyor. Fakat yine de bir deneyeyim.

Max 90 watt görüyor.

O fanlarla alakalı hocam. RPM değişikliğini Auto'da bırakırsam hangi moddaysa ona göre davranıyor. Max'ta ise 5800-6000 RPM oluyor. Fakat yine de bir deneyeyim.

Max 90 watt görüyor.
Bu arada bu ölçüm esnasında arka planda discordda 1440p yayın akışı sağlıyordum.

Merhaba, aynı sorun bende de mevcut. Denemesini gerçekleştirdiğim oyunları aşağıya ekliyorum:

Last of Us PT1.
Cyberpunk 2077.
Forza Horizon 5
Rainbow 6 Siege.
Lords of the Fallen.

Yukarıda bahsi geçen oyunlardaki denemelerimin sonucunda 120W RTX 4060 ekran kartım (sizin belirttiğiniz özellikler ile aynı olan Victus 16 laptop ile denendi) maksimum 89W dolaylarına çıktı.

Kimi oyunlarda 100-110 watt görebiliyorum ama nadiren oluyor. Performans konusunda memnun olduğum için çok da şeapmıyorum zaten. Sanıyorum ki 120 watt değeri hakikaten ağır yükte ve ekran kartı özelinde çalışan programlarda ulaşılabiliyor. Sonuçta Bilgisayarın prizden çektiği bir watt değeri var (200 watt olması lazım bende) ve bu değer tüm birimlere aynı anda yetmeyebilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…