HP Victus 16 bakım sonrası 100 derecede çalışıyor

Weirdos

Yoctopat
Daha fazla  
Abilerim ablalarım merhaba. Dün HP Victus 16 Ryzen 7 7840HS RTX 4070 model laptopumu fan temizliği ve termal macun yenilenmesi için vermiştim. Geri aldığımda ise sıcaklıklar anormal derecede arttı. Vermeden önce tozlu fan ve kuru termal macunla CS2'de Max 85 derecede çalışırken şu an 100'leri görüyor. Ve saçma bir şekilde discrete CPU seçilirken bu oluyor. Hybridde bu sorun yok. Fakat bu zamana kadar hep discrette kullandım bu sıcaklıkları asla görmedim 15-20 derece fark var. Nasıl düzeltebilirim? Yenilenmiş termal macun ve fan temizliği resmen discrete seçili laptopta 20 derece sıcaklık arttırdı.

Dosya Ekleri

• IMG_4372.jpeg
    IMG_4372.jpeg
    67 KB · Görüntüleme: 32
  • IMG_4371.jpeg
    IMG_4371.jpeg
    88,6 KB · Görüntüleme: 27
  • IMG_4370.jpeg
    IMG_4370.jpeg
    102,5 KB · Görüntüleme: 22
  • IMG_4369.jpeg
    IMG_4369.jpeg
    117 KB · Görüntüleme: 23
Son düzenleyen: Moderatör:
Yanlış bir şeyler var hocam. Benim Victus'a sıvı metal sürüp kapattığımda sıcaklıkların yüksek olduğunu fark ettim, sebebi ise blok tam oturmamış. Tekrar açıp düzgün bir şekilde yaptığıma emin olunca sıcaklıklar 30 derece kadar düştü.

Yanlış bir şeyler var hocam. Benim Victus'a sıvı metal sürüp kapattığımda sıcaklıkların yüksek olduğunu fark ettim, sebebi ise blok tam oturmamış. Tekrar açıp düzgün bir şekilde yaptığıma emin olunca sıcaklıklar 30 derece kadar düştü.
Hocam bugün tanıdık bir bilgisayarcıya götürdüm mx6 macun sürdü. 100 derece çalışmasının sebebi çok kötü macun sürülmesiymiş. Şuan cpu sıcaklığım valoda 68-75 gpu ise 42 derecelerde.Buda sanırım laptop için iyi bir değer😁 İlgi alakanız için teşekkür ederim.

Hocam bugün tanıdık bir bilgisayarcıya götürdüm MX6 macun sürdü. 100 derece çalışmasının sebebi çok kötü macun sürülmesiymiş. Şu an CPU sıcaklığım Valorant'ta 68-75 GPU ise 42 derecelerde. Bu da sanırım laptop için iyi bir değer😁 ilgi alakanız için teşekkür ederim.

O macunda bir süre sonra pump-out yapacak ve sıcaklıklar tekrar yükselecek.

Hocam bugün tanıdık bir bilgisayarcıya götürdüm MX6 macun sürdü. 100 derece çalışmasının sebebi çok kötü macun sürülmesiymiş. Şu an CPU sıcaklığım Valorant'ta 68-75 GPU ise 42 derecelerde. Bu da sanırım laptop için iyi bir değer😁 ilgi alakanız için teşekkür ederim.

Evet gayet iyi değerler hocam, rica ederim eğer laptopla alakalı başka sorun olursa beni etiketleyebilirsiniz. Söktüğümde bayağı haşır neşir oldum cihaz ile.

nasıl yani hocam açıklayabilme şansınız var mı? Nedir o ve ne yapmam lazım

Evet gayet iyi değerler hocam, rica ederim eğer laptopla alakalı başka sorun olursa beni etiketleyebilirsiniz. Söktüğümde bayağı haşır neşir oldum cihaz ile.
sağ olun hocam

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı