HP Victus 16 bilgisayara soğuk çay döküldü

Often

Zeptopat
Daha fazla  
HP Victus bilgisayarıma soğuk çay döküldü hemen kurulayıp bir süre üfleyip ve ters döndürüp içindeki sıvıyı çıkartmaya çalıştım fakat içimde şüphe kaldığı için arka kapağını açtım sıvı teması sıvı var mı diye görünürde herhangi bir şeyle karşılaşmadım. Yan taraflarından üfleyince hallen sıvı olduğunu fark ettim tanıdık bilgisayarcıya götürdüm herhangi bir şey olmaz dedi. Size de sorayım oksitlenme falan olur mu ne yapmalıyım? (şu anda çalışıyor sorunuz)

HP Pavilion kullanan arkadaşım yurtta 2.5 litrelik kolayı döktü
1 yıl kullandı
Ve 1 yıldır da kardeşi kullanıyor sorun olmadı
Ama bu teknoloji işi sıkıntı
Laptopun parçalarını tek tek söküp kurulayın.
Siz yapamıyorsanız bilen birine gösterin
İçi açılmışken macununa kadar yenileyin.

Laptopun parçalarını sökerek klavyenin arasındaki sıvıya ulaşamaz. Klavyeler laptoplara plastik kaynak tarzı bir işlemle sabitlenir. Klavyenin içine giren sıvıya ulaşması için o kaynakları eritmesi gerekir ki bu da oldukça zahmetli bir işlem çakmakla falan eritilerek yapılmaz. İçini açtığında görünürde bir şey yok diye belirtmiş laptopu tekrar sökmesine gerek yok. Sıvı, klavye ve klavyenin sabitlendiği metal plaka arasında kalmış.
Üflememeniz daha iyi olacaktır. Ekranla klavyenin arasına kalın bir kağıt havlu koyup ekranı kapatıp ters bir şekilde(laptopun altı tavana bakacak biçimde) bir süre bekletin işinizi garantiye alın. Klavyede şu an herhangi bir sorun yoksa ileriki süreçte de sorun olacağını düşünmüyorum.

exper kullanıcısı olarak 1 bardak şekerli çay (klavye bazı tuşlara basmıyordu), 1 lt kefir ve su hala çalışıyor

Bir klavye mi önemli koca bir sistem mi önemli?
Klavyeyi internette 2 3 bine set halinde bile alırsın.

Bir klavye mi önemli koca bir sistem mi önemli?
Klavyeyi internette 2 3 bine set halinde bile alırsın.
Kaç defa laptop klavye montaj veya demontajı yaptınız? Klavyenin sabitlendiği metal plaka arasında kalmış sıvı, çoktan kurumuştur bile. Parçalara akan herhangi bir şey olmamış.

Kaç defa laptop klavye montaj veya demontajı yaptınız? Klavyenin sabitlendiği metal plaka arasında kalmış sıvı, çoktan kurumuştur bile. Parçalara akan herhangi bir şey olmamış.

3 kere değişim yaptım
2'sinde Flex'inde temassızlık var diye değişim yaptım
Diğerinde klavyeyi ayıramadığım için bir arkadaş sayesinde hallettik
Kurumuştur diye tabir yok.
Klavye maksimum 2 3 bin lira.
O sisteme sıvı temastan kısa devre olsa mosvetleri değişmeye kalksa 2 mosvet 1500 lira.
Değer mı bu riske değmez.
Alt tarafı laptopun kasasını açıp parçalarını çıkarım alkollu bezle temizlemek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…