HP Victus 16 CPU güç limitine takılıp frekans kısıyor

TVB takılacak bir limit değil ama EDP Other ile uğraşmak gerek. ThrottleStop'tan TPL sekmesini atar mısınız? Power limit 4 değerini 0 yapın, HX versiyonlarda UV kilidi açık oluyor. FIVR sekmesinden cihazın aldığı kadar UV deneyin ve IccMax değerini arttırın.

TPL Sekmesi:

FIVR sekmesi (çoğu ayar kilitli):

Kendi uygulaması üzerinden UV yapabiliyorum. -0.150v'ta da power limite takıldı.

Son 1-2 haftadır oluyor. Önceden olmuyordu. Donanımsal bir sorun mu var acaba?

Son 1-2 haftadır oluyor. Önceden olmuyordu. Donanımsal bir sorun mu var acaba?

Yaptığınız güncellemeler etkilemiş olabilir, BIOS güncellemesi vs. yaptıysanız. PL4'ü de sıfırlayın, en fazla o kadar mı alıyor UV stabil olarak?

Yaptığınız güncellemeler etkilemiş olabilir, BIOS güncellemesi vs. yaptıysanız. PL4'ü de sıfırlayın, en fazla o kadar mı alıyor UV stabil olarak?

En fazla bu kadar düşürebiliyorum. Stabil ama yine de power limite giriyor maalesef .

PL4'ün yanında iki değer var. İkinci değer değiştirilebiliyor sadece. Onu 0'a alıp deniyorum.

Ekleme: OGH'ın (laptopun kontrol uygulması) biraz daha eski bir sürümünü indirdim. Sonrasında gördüm ki PL4 değeri kendiliğinden sıfıra inmiş. Sorun devam ediyor.

OGH kendini yine güncellemiş, kapatmıştım güncellemeleri :/.

Son düzenleme:
200 undervoltta sistem çalışıyor mu? Bende maks 195 sınırdı galiba 14500hx 4060 model.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…