HP Victus 16-E0073NT (68P42EA) notebook uyumlu M.2 SSD önerisi

Bütçe
4.000

cekulamtina

Centipat
Daha fazla  
SSD veya HDD modeli
MTFDHBA512TDV-1AZ1AABHA
Merhab arkadaşlar HP Victus 16-E0073NT (68P42EA) ( ) laptopa sahibim.

512 GB SSD olduğu için artık yeterli gelmemeye başladı. SSD önerisine ihtiyaç duyuyorum uyumluluk nasıl bakılır vs. bilmediğim için de destek almak istedim. Ekteki görsellerde laptop ile beraber gelen SSD model markasını ( MTFDHBA512TDV-1AZ1AABHA ) atıyorum. Linkte bıraktım sanırım takılı olan model bu.

Bildiğim kadarıyla bu laptopta 2 M.2 SSD yuvası var ama emin değilim kaç SSD yuvası var ona da bakıp, en az 1TB, uyumlu ve daha iyi okuma yazmaya sahip bir SSD takmak istiyorum yardımcı olursanız sevinirim.

Hocam sizin de ilgi alanınıza giriyor mu bilmiyorum ama öneriniz olursa çok sevinirim.
@Saint Lucia.

Şimdiden teşekkürler arkadaşlar.

Neyse arkadaşlar en azından kendi araştırma yolumu anlatayım belki size de fikir verir.

Youtube'da SSD uyumluluğu ile ilgili bir iki video izledim.

Öncelikler kendi SSD modelimi bulmaya çalıştım, bunun için CrystalDiskInfo 9.1.0 x64 programını kullandım.
Aslında SSD marka modelinize sizler Aygıt Yöneticisinden de bakabilirsiniz ama ben daha detaylı bir görünüm istediğim için bu programdan yardım aldım.

1709629833328.png

Ardından SSD modelim öğrendim ve epey gibi sitelerden bulmaya çalıştım ama tam modeli olan bir SSD bulamadım bir türlü.

Gidip anakart özelliklerinden SSD yuva sayımı öğreneyim hem de desteklediği hız ve SSD türünü öğrenirim dedim.
Bunun için CPU-Z programını kullandım ve öğrendim de.

1709630022757.png

Bilin bakalım ne oldu, hiçbir yerde bu anakartı bulamadım baya baya bulamadım yani. En son yapacak bir şey yok elimde olan SSD bilgisi ile aramaya başladım, Sahibinden de aynı modeli satan ön arka yüzünün fotoğrafını çekmiş bir insanla karşılaştım inanılmaz cidden.

1709630159076.png

1709630174924.png

Buradan aldığım bilgiler ve son olarak bulduğum bilendenal.com sitesinde tam benim laptop ve modeli ile uyumlu donanım listelerinin verildiği ( HP Victus 16-e0073nt Notebook ile Uyumlu SSD Listesi - HP Victus 16-e0073nt Notebook Uyumlu SSD / Bilendenal.com Doğru ürünü bilendenal ) sitesini buldum. Burada önerilen SSD lerden tercih yapmaya başladım ve modelleri Epey den karşılaştırdım.

Sanıyorum ki benim PCIe Gen 3x4 destekliyor ama burada PCIe Gen 4x4 de önerilmiş ben de biraz baktım ve PCIe Gen 4x4 de olsa anakart desteği 3x4 olduğun için 3x4 standartlarında hız alabileceğimi gördüm ama yine de 4x4 almaya karar verdim açıkçası.

Son olarak her şeyin sonucunda

Kingston KC3000 SSD (1 TB) (SKC3000S/1024G)

( Kingston KC3000 SSD (1 TB) )

modelini almaya karar verdim gibi, eğer konu hakkında daha detaylı bilgiye sahip bu konuya hakim abilerimiz varsa görüşlerini aktarırlarsa sevinirim. Zira yanlış ya da gereksiz bir parça takıp zarar vermek istemem laptopa.

Dosya Ekleri

• ssd_model.png
    ssd_model.png
    86,4 KB · Görüntüleme: 32
  • dxdiag.png
    dxdiag.png
    29,5 KB · Görüntüleme: 32
Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı