infie
Zeptopat
Daha fazla
- Ekran kartı
- NVIDIA Geforce RTX 3050Ti
- İşlemci
- AMD Ryzen 5 6600H
Ay başında 23H2 sürümünde olan bilgisayarımı sorun gider menüsünden formatlamaya karar verdiğimde bilgisayarda bir problem yoktu. Formatı attıktan ve sürücüleri kurduktan sonra (sürücüleri kurana kadar bu sorunla karşılaştım mı bilmiyorum) masaüstünde bilgisayara yük bindirmemişken, bir başka deyişle dahili ekran kartını kullanıyorken bilgisayar donmaya başladı. 24H2'ye güncellerken bilgisayar bozuldu (bilgisayar kendini sürekli yeniden başlatıp yüklemeniz kurtarılmaya çalışıyor hatası veriyordu) ve Rufus'la USB kullanarak 24H2'ye temiz kurulum yaptım. Driverları tekrar yükledim ve bilgisayarın donma problemi düzelmedi.
Problem şu şekilde, masaüstünde bilgisayarı ağır yük altına sokmamışken bilgisayar rastgele bir anda donuyor, örneğin yeni giriş yapınca yükleme çemberi dönüyorken bilgisayar donuyor, Caps Lock tuşundan kontrol ediyorum yanıp sönmüyor, fare de hareket etmiyor. Shift + CTRL + Win + b kombinasyonunu deneyince de bir işe yaramadı. Bazen yeterince bekleyince mavi ekran veriyor, şu kod ile: DPC_WATCHDOG_VIOLATION
Farklı driver sürümlerini AMD'nin resmi sitesinden yüklemeyi denedim fakat hiçbir işe yaramadı.
Problem şu şekilde, masaüstünde bilgisayarı ağır yük altına sokmamışken bilgisayar rastgele bir anda donuyor, örneğin yeni giriş yapınca yükleme çemberi dönüyorken bilgisayar donuyor, Caps Lock tuşundan kontrol ediyorum yanıp sönmüyor, fare de hareket etmiyor. Shift + CTRL + Win + b kombinasyonunu deneyince de bir işe yaramadı. Bazen yeterince bekleyince mavi ekran veriyor, şu kod ile: DPC_WATCHDOG_VIOLATION
Farklı driver sürümlerini AMD'nin resmi sitesinden yüklemeyi denedim fakat hiçbir işe yaramadı.