Merhaba, yeni aldığım HP Victus E1010NT'de şöyle bir sıkıntıyla karşılaştım. Bilgisayarın 8 GB RAM'i bulunmakta ve bu RAM'in 2 GB'ı AMD APU işlemciye gidiyor. Ben kendi ekran kartını kullandığımdan dolayı (içerisinde 3050 Ti var) 5.7 GB RAM kullanabiliyorum. Çok araştırdım herkes BIOS'tan yapılabildiğini söylüyor ama BIOS'u tamamen inceledim böyle bir fonksiyonu yok. Bilgisayarın içerisinden de hiçbir şey yapamıyorum başka yolunu bilen biri varsa cevaplarsa çok sevinirim.
Sistemin içerisinde:
AMD Ryzen 5 6600h with Radeon Graphics 3.30 GHz
NVIDIA RTX 3050 Ti
8 GB DDR5 4800MHz RAM
Benim de HP cihazım olmuştu aynı şey başıma geldi, HP BIOS üzerinden değişime izin vermiyor, tek çözüm yolu RAM kapasitesini arttırmak. BIOS'unu güncel tut belki o olayı değiştirirler aslında çok basit bir olay ama yapmamaları can sıkıcı herkes için.
Benim de HP cihazım olmuştu aynı şey başıma geldi, HP BIOS üzerinden değişime izin vermiyor, tek çözüm yolu RAM kapasitesini arttırmak. BIOS'unu güncel tut belki o olayı değiştirirler aslında çok basit bir olay ama yapmamaları can sıkıcı herkes için.
Hayır HP RAM değişiminde garanti kapsamından çıkarmıyor kim dedi ise yanlış bilgi vermiş. Bizzat 4+4 RAM'li cihazı 8+8 yapmıştım ve sordum yapmadan önce. Cpu-z programından spd ve memory yazan kısmı paylaş ona göre ram önerelim mesela bu alınabilir.
Hayır HP RAM değişiminde garanti kapsamından çıkarmıyor kim dedi ise yanlış bilgi vermiş. Bizzat 4+4 RAM'li cihazı 8+8 yapmıştım ve sordum yapmadan önce. Cpu-z programından spd ve memory yazan kısmı paylaş ona göre ram önerelim mesela bu alınabilir.
Bilmiyodum bunu çok teşekkür ederim kendi yaptıkları takdir de mi kapsamdan çıkmıyor yoksa ben kendim takarsam da olur mu acaba 1 Slotum boş benim şuan.
Bilmiyordum bunu çok teşekkür ederim kendi yaptıkları takdir de mi kapsamdan çıkmıyor yoksa ben kendim takarsam da olur mu acaba 1 Slotum boş benim şu an.
Yok kendin takman da sorun olmuyor. Attığım RAM'i takabilirsin. Toplam 32 GB'a kadar destek var. Performansın artar, oyunlarda 11 GB ı gördüğüm oluyor artık.