HP Victus 16-E1010NT laptopta APU işlemciye ayrılan RAM miktarı azaltılabilir mi?

Anlcn03

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, yeni aldığım HP Victus E1010NT'de şöyle bir sıkıntıyla karşılaştım. Bilgisayarın 8 GB RAM'i bulunmakta ve bu RAM'in 2 GB'ı AMD APU işlemciye gidiyor. Ben kendi ekran kartını kullandığımdan dolayı (içerisinde 3050 Ti var) 5.7 GB RAM kullanabiliyorum. Çok araştırdım herkes BIOS'tan yapılabildiğini söylüyor ama BIOS'u tamamen inceledim böyle bir fonksiyonu yok. Bilgisayarın içerisinden de hiçbir şey yapamıyorum başka yolunu bilen biri varsa cevaplarsa çok sevinirim.

Sistemin içerisinde:
AMD Ryzen 5 6600h with Radeon Graphics 3.30 GHz
NVIDIA RTX 3050 Ti
8 GB DDR5 4800MHz RAM

Benim de HP cihazım olmuştu aynı şey başıma geldi, HP BIOS üzerinden değişime izin vermiyor, tek çözüm yolu RAM kapasitesini arttırmak. BIOS'unu güncel tut belki o olayı değiştirirler aslında çok basit bir olay ama yapmamaları can sıkıcı herkes için.

Ya 8 GB Ram alsam 1k para, taksam garanti kapsamından çıkıyor açtığım için bilgisayarı çok zorda kaldım

8 GB'ın tamamı kullanılabilir olsa da yaşayacaksınız. Her türlü yetersiz.
Şuan Çok Kötü FPS ler almıyorum sadece zora giriyor bilgisayar 5 GB çünkü, olan 8 ini kullanmanın yolunu bulmayı denedim.

Ya 8 GB RAM alsam 1K para, taksam garanti kapsamından çıkıyor açtığım için bilgisayarı çok zorda kaldım

Hayır HP RAM değişiminde garanti kapsamından çıkarmıyor kim dedi ise yanlış bilgi vermiş. Bizzat 4+4 RAM'li cihazı 8+8 yapmıştım ve sordum yapmadan önce. Cpu-z programından spd ve memory yazan kısmı paylaş ona göre ram önerelim mesela bu alınabilir.

Bilmiyodum bunu çok teşekkür ederim kendi yaptıkları takdir de mi kapsamdan çıkmıyor yoksa ben kendim takarsam da olur mu acaba 1 Slotum boş benim şuan.

Garantiden çıkmaz ram takviyesinde. Ama eğer ki Rami takarken hasar verirsen o zaman tamir etmezler.
Çok Teşekkür ederim

Son düzenleme:
Bilmiyordum bunu çok teşekkür ederim kendi yaptıkları takdir de mi kapsamdan çıkmıyor yoksa ben kendim takarsam da olur mu acaba 1 Slotum boş benim şu an.

Yok kendin takman da sorun olmuyor. Attığım RAM'i takabilirsin. Toplam 32 GB'a kadar destek var. Performansın artar, oyunlarda 11 GB ı gördüğüm oluyor artık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…