Çözüldü HP Victus 16 ekran ve klavye aydınlatması sürekli yanıp sönüyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Eren4236

Centipat
Daha fazla  
Merhaba HP Victus 16-R0000 (76t05av)a sahibim yaklaşık 2 senedir kullanıyorum. 2 sene olmasına 3 ay kaldı aynı şekilde garantisinin bitimine de 3 ay kaldı. 3 gün önce çok az sıklıklarla ekran ve klavye aydınlatması birlikte bir şekilde göz kırpar gibi ekran siyah oluyor. Klavye aydınlatması sönüyor sonra tekrardan ekran ve klavye aydınlatması geri açılıyordu. Dünden itibaren sıklık arttı. Üstelik dünden evelsi gün bilgisayarıma bu sorunu çözmek için HP'nin 3 ayrı yazılımını indirdim ve kapsamlı ve hızlı testler gerçekleştirdim fakat her şey sorunsuz görünüyordu. Ayrıca bütün güncellemeleri de tek tek sitelere girerek kontrol ettim bugün ise son seviyeye geldi. Artık disko edasıyla odada yanıp sönüyor. Video kaydı aldım. Ilki video Ikinci videodan önce. Sonuç olarak servise göndermeyi düşünüyorum fakat ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Bursa'da yaşıyorum ve sanirsam bursada HP'nin yetkili servisi yok. Başka bir forumda okuduğuma göre HP'yi arayınca eve kargo yolluyorlarmiş fakat kargo için bilgisayari benim paketlemem gerekir mi ya da kargo yollarlar mı bilgilendirebilir misiniz?

Çözüm
Ilginiz için teşekkürler.

Forumu bilgilendirmek istediğim için yazmayı uygun gördüm bugün saat 11 civarı HP'nin sitesindeki destek hattını aradım video kaydı istendi kayıdı ilettim sonrasında cihaz için kargo yollayacaklarını bunun için adaptör ile birlikte cihazı paketlememi istediler. Şu an da HP'nin sorgu sisteminde verdikleri kayıt numarası ile arattım fakat bir kayıt bulamadım aynı şekilde mailime de bir mail gelmedi sanırım kargo kafasına göre gelecek ya da yarın mail yollanır veya telefon ile aranırım diye umuyorum.

Biraz süre geçmiş olmasına rağmen aklıma yeni geldi, bilgilendirme amaçlı mesaj yazmadığım. Durumu şimdi aktaracağım. Öncelikle kapınıza gelme gibi bir şey yok siz gidip kargoluyorsunuz. Kargoya verdiğim gün cumartesi olmasından kaynaklı geç gitmişti ya pazartesi ya da salı İstanbul'a yol almıştı. 2 veya 3 gün sonrasında sıraya almıslardı ardından 4,5 gün süren bir onarımdan sonra 3,4 günde bana ulaştı yalnız çok fazla telefon şarj kablosu bozulan birisi olmamdan kaynaklı laptop adaptörüne aman kıvrılmasın bir şey olmasın diye bakardım fakat elalemin malı beni mi gerdi diyen birine denk geldi galiba bilgisayar çünkü adaptörün içinden geçmişlerdi neyse kusura bakmayın değer verdiğimden bunu yazma ihtiyacı duydum. Laptopun temizliğini yapmişlardı, macun değiştirmişlerdi, ekran kartı ile ilgili bir şey yapmışlardı tam hatırlamıyorum sanırım sorunda buradan kaynaklanmış artı olarak da BIOS'u yeniden kurmuşlardı sanırsam. Umarım bunu okuyan arkadaşlara yardımı dokunur.
Hocam merhaba sorununuzun sebebi büyük ihtimal ekranın anakarta bağlanan soketinin gevşemesiyle olmuş olabilir siz gene de bir bakın sürücülerinize sürücülerinizde bozulma olmuş olabilir sürücülerinizi güncellediniz mi ve cihaz darbe aldı mı?

Eğer sürücüler işe yaramazsa ekran kartına reset işlemi var ama bunu sonda değerlendirelim çünkü bunu yaparsak bir ihtimal durum daha da vahimleşebilir.

Pekii bursada bir servis var mı çünkü baktığımda bulamadım, yok ise aradığımda kargo yolluyorlar mı ya da ben mi kargolamalıyım bir bilginiz var mı?

Pekii bursada bir servis var mı çünkü baktığımda bulamadım, yok ise aradığımda kargo yolluyorlar mı ya da ben mi kargolamalıyım bir bilginiz var mı?

Müşteri hizmetlerini arayıp sorabilirsiniz, varsa götürürsünüz yoksa kargo ile. Sanırım ilk kargo ücretsizdi pek bilgim yok. Ek olarak sorun Hall sensörü kronik bir sorun.

Ilginiz için teşekkürler.

Forumu bilgilendirmek istediğim için yazmayı uygun gördüm bugün saat 11 civarı HP'nin sitesindeki destek hattını aradım video kaydı istendi kayıdı ilettim sonrasında cihaz için kargo yollayacaklarını bunun için adaptör ile birlikte cihazı paketlememi istediler. Şu an da HP'nin sorgu sisteminde verdikleri kayıt numarası ile arattım fakat bir kayıt bulamadım aynı şekilde mailime de bir mail gelmedi sanırım kargo kafasına göre gelecek ya da yarın mail yollanır veya telefon ile aranırım diye umuyorum.

Biraz süre geçmiş olmasına rağmen aklıma yeni geldi, bilgilendirme amaçlı mesaj yazmadığım. Durumu şimdi aktaracağım. Öncelikle kapınıza gelme gibi bir şey yok siz gidip kargoluyorsunuz. Kargoya verdiğim gün cumartesi olmasından kaynaklı geç gitmişti ya pazartesi ya da salı İstanbul'a yol almıştı. 2 veya 3 gün sonrasında sıraya almıslardı ardından 4,5 gün süren bir onarımdan sonra 3,4 günde bana ulaştı yalnız çok fazla telefon şarj kablosu bozulan birisi olmamdan kaynaklı laptop adaptörüne aman kıvrılmasın bir şey olmasın diye bakardım fakat elalemin malı beni mi gerdi diyen birine denk geldi galiba bilgisayar çünkü adaptörün içinden geçmişlerdi neyse kusura bakmayın değer verdiğimden bunu yazma ihtiyacı duydum. Laptopun temizliğini yapmişlardı, macun değiştirmişlerdi, ekran kartı ile ilgili bir şey yapmışlardı tam hatırlamıyorum sanırım sorunda buradan kaynaklanmış artı olarak da BIOS'u yeniden kurmuşlardı sanırsam. Umarım bunu okuyan arkadaşlara yardımı dokunur.

Son düzenleme:
Çözüm

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı