HP Victus 16 FPS şarjda değilken CS2'de 30 FPS

• Konuyu başlatan Snts
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 10
  • Görüntüleme 1.101

Snts

Centipat
Daha fazla  
Merhaba. Yaklaşık 2-3 haftadır Victus-16 / 4050 kullanıcısıyım. Son birkaç gündür özellikle şarjda değilken CS2'de 30 FPS'lerin üstünü zor görüyor. Laptopların şarjda daha düşük performans verdiğini biliyordum ancak bu kadarı normal mi? Şarjda iken de normalde 170-250 FPS veren oyun 40'ları görüyor anlamsız bir şekilde, ya da FPS 200 yazsa bile kasa kasa oynuyorum. Ekran kartı driverları güncel. Bilgisayarı soğuk bir ortamda kullanınca FPS'de biraz daha düzelme oluyor. Ama genel olarak sorunlu bir bilgisayar olduğunu hissettirdi şimdiye kadar. Söz konusu olay ısınmadan dolayı yaşanıyor olabilir mi? Bu durumun sebebini hakkında fikri olan arkadaşlar yardım ederse sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
30 vermesi bile anormal, normalde 4-5 FPS verir
O kadar mı ya. Bu durumda masaüstü PC’den bir farkı kalmadı benim için pek. Hep şarjda oynayacaksam. Peki arada bir durup dururken şarjda olmasına rağmen 4050 gibi bir kartın özellikle CS 2’de FPS’in 60 altına düşmesinin sebebi ne olabilir hocam? Ben ısınmadan şüphelenip daha soğuk bi ortama alınca düzeldi gibi ama arada bir oluyor. Victus’u ısınmıyor diye aldık o da ısınıp performans düşüklüğü yaşıyorsa hayal kırıklığı baya. Başka bi sebebi olabilir mi sizce bu FPS düşüşlerinin?

Kasma hissi için v-sync açabilirsin. Bende 15 olan versiyonu var. Kasma problemini çözmek için görev yöneticisi>ayrıntılar>cs2.exe.>benzeşmeyi ayarla >tüm işlemciler yapıp uygula yaptım ve çözüldü.

denediniz mi dediğim şeyi?

Son düzenleme:
Kasma hissi için v-sync açabilirsin. Bende 15 olan versiyonu var. Kasma problemini çözmek için görev yöneticisi>ayrıntılar>cs2.exe.>benzeşmeyi ayarla >tüm işlemciler yapıp uygula yaptım ve çözüldü.

denediniz mi dediğim şeyi?
Hocam laptop’u soğuk ortama alınca düzeldiği için ısınmadan dolayı olabileceğini düşündüm ve denemedim ancak mesajınızı ss aldım ileride denerim diye. Neden sordunuz artık çalışmıyor mu?

Sizin sorun çözüldü mü diye sormuştum.

Sizin sorun çözüldü mü diye sormuştum.
Hocam bende kasma hissi yok direkt fps drop var. Laptop şarjda olmasına rağmen arada saçmalıyor ve 30 FPS’lere falan düşüyor. Aynı sorun bugün de oldu. Hatta Geforce Experince özellikle CS2’yi optimize edemiyor, sadece tek çözünürlükte sıkıntısınız açabiliyor çözünürlük değişince atıyor falan. Ve oluşan bu sorunlara bi çözüm de bulamadım çünkü aynı sorunları başka yaşayan birileri yok doğru düzgün. Aldığımdan beri derdi bitmedi bilgisayarın.

Bios güncel mi? Ben de sorunlar çıkmıştı bios güncelledikten sonra düzelmişti. Siz de yapabilirsiniz.

Bios güncel mi? Ben de sorunlar çıkmıştı bios güncelledikten sonra düzelmişti. Siz de yapabilirsiniz.
Hocam açıkcası PC donanım tarafından az çok anlasam da yazılım tarafından hiç anlamam. Windows’u kuran kişi “bios ayarlarını da ayarladım, bunu herkes yapmak istemez çekinir” tarzı bi şeyler dedi. Ben de konuya çok hakim olmadığım için üstelemedim gerekli ayarları yapmıştır diye. Bios’u güncellemek neyi değiştiriyor ve tam olarak nasıl güncelliyoruz?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı