Hp Victus 16 Hall Sensörü Problemi

pxsv99

Kilopat
RAM
16 GB
Ekran kartı
RTX 4060
İşlemci
i7-13700
Hall Sensörü probleminin herhangi bir oyun veya bilgisayarı yoracak program üzerine tetikleniyor olması normal mi? Birkaç gün önce Unity programı üzerinden build alıyorken (bilgisayarı yoran bir işlem) ekran ve klavye ışıkları gidip gelmeye başladı, sürekli kilit ekranına atıyordu. Bu problemin klasik Victus hall sensörü problemi olduğunu öğrendim, o konuda sıkıntı yok.
Fakat anlamadığım şey, bu problem neden ben oyun oynadıktan sonra veya bazı programları çalıştırdığımda artıyor? Mesela Battlefield 6 oynadığımda, oynarken bir sıkıntı yoktu fakat oyundan çıktığım gibi problem aşırı yoğunlaştı. Ekran kapanıp açılmasından dolayı uzun bir süre bilgisayarı kullanamadım, zar zor açabildim. Bu olayların alakası ne olabilir? Klasik hall sensörü problemi mi, yoksa sorun başka bir şey mi?

Laptop'a şu anda ihtiyacım olduğu için servise veremiyorum. Geçici çözüm olarak Denetim Masası > Donanım ve Ses > Güç Seçenekleri > Sistem Ayarları kısmında "Uyku düğmesine bastığımda" ve "Kapağı kapattığımda" kısmını "Hiçbir şey yapma" olarak değiştirdim, bu işe yarar mı?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı