Çözüldü HP Victus 16 Kali Linux kurulmuyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Meglore.ext4

Hectopat
HP Victus 16 laptopta hiçbir şekilde Kali Linux kullanamıyorum. Sanal makinede siyah ekranda kalıyor, normal şekilde kurulum denediğimde de boot etmiyor. BIOS'tan yapmam gereken bir ayar mı var acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Otomatik olarak açık. Zaten bu sorun bir Kali kurmaya çalışırken oluyor. Sanal makinede Windows kurabiliyorum.

Hocam sadece harici ekran kartını kullanıyorum.

Hocam MUX modunu değiştirince sorun düzeldi.

"Nomodeset" ile denedin mi hocam?

Harici ekran kartı moduna geçip bir deneme yapacağım.

"nomodeset" ile denedin mi hocam?
Hocam bunu deneyince çözdüm ama sanal makinede nasıl yapacağım siyah ekranda kalıyor direkt.
Hocam 16 inç modellerde sanırım MUX desteği var; ya harici kart ile kullanın ya da AMD/Intel kart ile kullanın.

Ya da MUX'u olduğu gibi bırakmak istiyorum diyorsanız "nomodeset" kullanmak zorundasınız grafik sürücülerini kurana kadar. Yoksa "stdio: invalid argument" deyip çöküyor (veya başka şeyler de söylüyordur ama hatırlamıyorum, uzun zaman oldu Debian kuralı makineye).

Sebebi ise sanırım Nouveau'nun (ya da başka bir grafik sürücüsünün ama ben sistem günlüğünü incelediğimde Nouveau'dan olduğunu görmüştüm) hata vermesi neticesinde sistemin kernel panic alması. Debian'da direkt "unload" ediyor, yani kernel'den çekiyor o modülü ama diğer dağıtımlarda boot bile edemeden kernel panic alıyor ilginç bir şekilde.

Sanallaştırma teknolojisini açtınız mı?
Otomatik olarak açık. Zaten bu sorun bi kali kurmaya çalışırken oluyor. Sanal makinede Windows kurabiliyorum.

Hocam 16 inç modellerde sanırım MUX desteği var; ya harici kart ile kullanın ya da AMD/Intel kart ile kullanın.

Ya da MUX'u olduğu gibi bırakmak istiyorum diyorsanız "nomodeset" kullanmak zorundasınız grafik sürücülerini kurana kadar. Yoksa "stdio: invalid argument" deyip çöküyor (veya başka şeyler de söylüyordur ama hatırlamıyorum, uzun zaman oldu Debian kuralı makineye).

Sebebi ise sanırım Nouveau'nun (ya da başka bir grafik sürücüsünün ama ben sistem günlüğünü incelediğimde Nouveau'dan olduğunu görmüştüm) hata vermesi neticesinde sistemin kernel panic alması. Debian'da direkt "unload" ediyor, yani kernel'den çekiyor o modülü ama diğer dağıtımlarda boot bile edemeden kernel panic alıyor ilginç bir şekilde.

Otomatik olarak açık. Zaten bu sorun bir Kali kurmaya çalışırken oluyor. Sanal makinede Windows kurabiliyorum.

Hocam MUX modunu değiştirince sorun düzeldi.

"Nomodeset" ile denedin mi hocam?

Harici ekran kartı moduna geçip bir deneme yapacağım.

"nomodeset" ile denedin mi hocam?
Hocam bunu deneyince çözdüm ama sanal makinede nasıl yapacağım siyah ekranda kalıyor direkt.

Son düzenleme:
Çözüm

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı