HP Victus 16 laptopa undervolt nasil yapilir?

sprk

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba 1 ay önce aldığım HP Victus 16 laptopuma undervolting yapmak istiyorum, önerebileceğiniz bir undervolting değeri var mıdır?

Merhaba 1 ay önce aldığım HP Victus 16 laptopuma undervolting yapmak istiyorum, önerebileceğiniz bir undervolting değeri var mıdır?
Intel HX serisi işlemciye sahipseniz Omen Gaming Hub üzerinden UV yapabiliyorsunuz. Benim cihazımda -0,150'ye kadar stabilite sorunları yaşanmadı.
Ekran görüntüsü 2024-07-31 195036.png

Ben genellikle cpu frekans sabitliğine dikkat ediyorum. Yani sabit olarak belirli bir ghz'da kalması benim için daha önemli. Bu sabitliği de söylediğim -100 değerinde aldım.

Pek oyun oynamam. 2-3 el csgo atar çıkarım. Oyun oynarken csgo'da 77 derece sıcaklık ve sabit 130 fps alıyorum. Lakin ekran 2k (27 inç), 1080 full hd değil. O yüzden 130 fps ve 77 derece sıcaklık çok iyi.

İşlemci: 14500hx (Sizlerde hangisi olduğunu belirtirseniz daha iyi olur.)

Ben genellikle CPU frekans sabitliğine dikkat ediyorum. Yani sabit olarak belirli bir GHz'da kalması benim için daha önemli. Bu sabitliği de söylediğim -100 değerinde aldım.

Pek oyun oynamam. 2-3 el CS:GO atar çıkarım. Oyun oynarken CS:GO'da 77 derece sıcaklık ve sabit 130 FPS alıyorum. Lakin ekran 2K (27 inç), 1080 Full HD değil. O yüzden 130 FPS ve 77 derece sıcaklık çok iyi.

İşlemci: 14500HX (Sizlerde hangisi olduğunu belirtirseniz daha iyi olur.)

i5 14500HX 4050 benim en yüksek kaç derece gördü işlemciniz.

Örneğin oyun diyorsanız 90 gördüğü oldu ama hemen düştü. Drop nedeniyle değil. 44 kişilik csgo sunucusu olup da herkese bir anda sis felan attığında :D (Bendeki RTX 4060)
Hayatımda o kadar laptop aldım. İlk defa bu kadar serin çalışan bir laptop görüyorum. Victus gerçekten malzeme kalitesi iğrenç ama bir o kadar serin çalışan bir laptop. En azından bendeki öyle :)

Örneğin oyun diyorsanız 90 gördüğü oldu ama hemen düştü. Drop nedeniyle değil. 44 kişilik CS:GO sunucusu olup da herkese bir anda sis falan attığında :D (Bendeki RTX 4060)
Hayatımda o kadar laptop aldım. İlk defa bu kadar serin çalışan bir laptop görüyorum. Victus gerçekten malzeme kalitesi iğrenç ama bir o kadar serin çalışan bir laptop. En azından bendeki öyle :)

Benimki de öyle Max. 85derece civarı gördüm bilgisayarın altında bir yükseltici olması daha iyi oluyor. Boşta 50 55 civarında geziyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı