HP Victus 16 laptopta CPU 97 derece oluyor

Xvenom

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar ben bu laptopu yaklaşık 1 yıl önce aldım. Rust oyununu oynarken %35 CPU kullanımı olmasına rağmen 97-98 derece civarında takılıyor. Bu durum normal mi?

Dosya Ekleri

• görsel_2025-11-30_114643034.png
    90,6 KB · Görüntüleme: 11
Arkadaşlar ben bu laptopu yaklaşık 1 yıl önce aldım. Rust oyununu oynarken %35 CPU kullanımı olmasına rağmen 97-98 derece civarında takılıyor. Bu durum normal mi?

Termal macun bakımı yapın ve fanları detaylıca temizleyin fanların arası çok hızlı doluyor ne kadar temizlesemde benim de alalı 1 yıl oldu aynı derecelere çıkmış durumda. Onun haricinde FPS limiti koyarsanız derecelerde bayağı bir fark oluyor.

Laptoplarda cok etkili olan vakum soğutucu almanı öneririm bunun dışında hava kanallarında toz birikmiş olabilir laptıobu temizletmelisin.

Rust zaten sistemi zorlayan bir oyun üstüne cihazın bakımı yapılmadıysa bu dereceler normal.

Normal mi bilmem ama Throttle stop ile undervolt yapmayı ve mesela ekranınız 60hz mi? 60fps'e sınır koyun. 60hz iken 100 FPS aliyorken gereksiz ısınıyor.
Birde bakım çok çok önemli özellikle termal macun ve fan temizliği.

Hocam termal bakim zamanı gelmiş, Victus 16 serin çalışan bir kasa. Bu sıcaklıklar CPU sabit bir şekilde 70-80W çektiği zaman oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…