HP Victus 16 Last of Us Part II'de çok ısınıyor

Aykut Usta

Hectopat
Yer
Hatay
Daha fazla  
RAM
2x8 16GB 5600Mhz Ram (SK Hynix)
Ekran kartı
RTX 4060
İşlemci
R7 7840HS
Herkese selamlar. HP Victus S0033NT kodlu laptopa sahibim. İşlemcisi Last of Us gibi oyunlarda yer yer 100 dereceleri görüyor. CS2 gibi oyunlarda 80-85 derece arasında geziniyor. Laptopun termal bakımlarını daha 1 hafta önce yaptım ve MX4 kullandım. Macunun orijinalliğinden eminim çünkü kasalarımda ve arkadaşlarımın sistemlerinde aynı macunu kullandım, herhangi bir sorun çıkmadı (kutu üzerindeki QR kod ile kendi sitesinden de teyit ettim). Ekran kartı sıcaklığım 70 dereceleri hiç görmedi, maksimum 65 seviyelerine kadar çıkıyor. Kullanım olarak ise işlemci genelde %50-65, yer yer %80-90; ekran kartı ise yüksek oranda %98-99 oluyor. Fan ayarını maksimumda kullanıyorum, yani fanlarım 5800 RPM hızında dönüyor. Laptopumun altında 4 fanlı bir soğutucu var, yani aşağıdan hava alabilir vaziyette. Bunun kaynağı ne olabilir? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Sistem Özellikleri:

• CPU: R7 7840HS
  • Ekran Kartı: RTX 4060
  • RAM: 2x8 16 GB 5600MHz (SK Hynix)
  • SSD: Adata XPG S70 Blade 2TB

Son düzenleyen: Moderatör:
Güç ayarlarından alttaki ayarı 99 'a limitleyin, performansta düşüş olmuyorsa öyle oynayın. Bazı oyunlar sıkıntılı, kaynakları sonuna kadar kullanıyor.
Normal kullanımda yine 100 'e çekebilirsiniz.

Cevabın için teşekkürler. Tavsiyeni denedim işlemci sıcaklığı büyük ölçüde ve genel olarak düştü ancak yine yer yer 100 dereceleri görmekte. Ayrıca bunu ayarladıktan sonra deli gibi fps drop yeme başladım. Yani oyunu zevk alarak oynayamıyorum şu durumda. Sol altta göreceğiniz üzre bu sadece o anlardan bir tanesi.

turbo boost kapanmasına rağmen bu sıcaklıklar varsa termal macun sıkıntı yaratıyor muhtemelen. Daha önce de bu mx4'ün pump out olduğuna dair konu açılmıştı. Daha yoğun modelleri tercih etmekte fayda var.

Kullandığım MX4 aslında daha önce pump out olmamıştı çünkü masaüstü sistemlerde ve temizliğini yaptığım diğer laptoplarda böyle bir sorun yaşamamıştım. Farklı bir tavsiyeniz var mı bu konu ile alakalı. Gerekirse açıp tekrardan termal macun süreceğim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…