HP Victus 16 Photoshop çok yavaş

sima1572

Yoctopat
Daha fazla  
PC'yi yeni aldım HP Victus 16, özellikleri intelcore i7, işlemci AMD Ryzen7, RAM 32, depolama 1 TB. Normalde böyle bir PC de Photoshop'un çok iyi çalışması gerekiyor ama internette bulabileceğim tüm ayarlamaları yaptım yine de çok kötü çalışıyor ne yapmam lazım bilen var mı?

PC'yi yeni aldım HP Victus 16, özellikleri intelcore i7, işlemci AMD Ryzen7, RAM 32, depolama 1 TB. Normalde böyle bir PC de Photoshop'un çok iyi çalışması gerekiyor ama internette bulabileceğim tüm ayarlamaları yaptım yine de çok kötü çalışıyor ne yapmam lazım bilen var mı?
Sistem güncellemelerini yaptın ve gereksiz güncellemeleri kaldırdın mı?
Pshop kırık mı? Orjinal mi?
İnternette bulup yaptığın şeyler neler?

Pshop dünyanın en hızlı programı olmaya asla aday olmadı ne verirsen ver.
Ne tür bir dosyada ne yaşıyorsun?

Bunların hepsini şarjdayken mi yaşıyorsun? Şarja bağlı kullanmıyorsan sistem pili ortalama olarak kullanacaktır.

Intel Core i7 ve AMD 7 aynı anda nasıl oluyor. Ve süreniz varken iade edin. Kronik sorunlu laptop almışsınız.

Photoshopa gelin Edit > Prefences > Scratch Disks > Birden fazla diskiniz varsa hepsinin kutucuğunu aktif edin.

Ardından Prefences > Performance bölümüne gelin ve ayarları burada ki gibi yapın eğer farklıysa fotoğraf gönderin lütfen.

1755792377519.png

Buradan ise Photoshopun ne kadar ram kullanmasını istediğinizi ayarlayın benim için %70 ideal oluyor.

1755792511463.png

History States ise CTRL + Z tuşunun kaç defa kullanılacağını söylüyor buradaki ayar ne kadar fazlaysa bilgisayarınız bir o kadar kasar çünkü arkada bellek biriktiriyor çok kasıyorsa bunu 20-30 arasında bırakabilirsiniz ben yoğun projelerde çalıştığım için yüksek değerler gerekli oluyor.

1755792587712.png

Eğer yanlışıkla pixel yerine cm cinsenden dosya açtıysanız muhtemelen yüksek boyutlu bir dosya açtınız, günlük sosyal medya tasarımları gibi şeyler yapacaksanız mutlaka pixel açın dosyalarınızı

1755792720986.png

Eğer tüm bunlara rağmen hala kasıyorsa BIOS'a girip ram frekans değerinizi arttırın genelde yeni alınan bilgisayarlarda bu ayar aktif gelmez ama mutlaka aktif edilmeli. Youtubeye yazarak nasıl yapacağınızı öğrenebilirsiniz.

Eğer hala çözülmediyse ve photoshopunuz crack ise kasabilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı