Değerler gayet normal hocam.Bilgisayarı alalı daha 1 hafta olmadı, oyun oynayan bir insan değilim mühendislik okuduğum için aldım ancak programları daha indirmedim bile. İnternette gezinirken CPU değeri 57 oluyor ve az da olsa fan sesi çıkarıyor. Mesela kütüphaneye gitsem sesi insanları rahatsız edebilir. 0 fan sesi ile çalışmaması ve sıcaklığı normal mi? Değilse düzelmesi için ne yapabilirim? Bu konulardan pek fazla anlamadığım için tedirginim.
Peki fanın tamamen sessiz olmaması normal mi ?Değerler gayet normal hocam.
Bence webte gezerken 60 derece olması normal değil benim islemci oyunda 60 derece çalışıyor mesela.
Hocam Gaming'ler maalesef kütüphane gibi ortamlara uygun değil fan kapandığı anda sıcaklık hemen artıyor doğal olarak bu kez fan daha güçlü çalışması gerekiyor. Her türlü rahatsız edy
yaBence webte gezerken 60 derece olması normal değil benim islemci oyunda 60 derece çalışıyor mesela.
Hocam Gaming'ler maalesef kütüphane gibi ortamlara uygun değil fan kapandığı anda sıcaklık hemen artıyor doğal olarak bu kez fan daha güçlü çalışması gerekiyor. Her türlü rahatsız eder.
Yani gaming laptopların 0 ses çalışması imkansız diyorsunuz değil mi ?Bence webte gezerken 60 derece olması normal değil benim islemci oyunda 60 derece çalışıyor mesela.
Hocam Gaming'ler maalesef kütüphane gibi ortamlara uygun değil fan kapandığı anda sıcaklık hemen artıyor doğal olarak bu kez fan daha güçlü çalışması gerekiyor. Her türlü rahatsız eder.
Yani Gaming laptopların 0 ses çalışması imkansız diyorsunuz değil mi?
Yani Gaming laptopların 0 ses çalışması imkansız diyorsunuz değil mi?
Bu şekilde görünüyor. Hangi ayarı değiştirmeliyim ? Başka bir yerden mi sessiz moda alınıyor?Hayır değil. Boşta gayet sessiz çalışabiliyorlar. Ben Victus ile gidiyorum, sessiz moda alıyorum. Chrome falan kullanırken bir ses çıkartmıyor. Pilde kullanırken hele çoğu zaman fan açmıyor. Boşta 60 derece biraz yüksek ama ne kadar boşta? Hangi modda kullanıyorsunuz?
Bu şekilde görünüyor. Hangi ayarı değiştirmeliyim? Başka bir yerden mi sessiz moda alınıyor?
BIOS tan ayarlamayı yapınca sorun düzeldi. Çok teşekkür ediyorum.Şu an eco modda kendisini kısmış zaten. BIOS içinden de "always on fan" ayarını kapatın fan kendini kapatabilsin bu şekilde.