HP Victus 16 R0028NT hall sensör nedir?

Dovahkiin00

Yoctopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar dün uzun zamandır bilgisayar almak isteyen biri olarak sonunda bir Gaming laptop aldım. HP Victus 16 R0028NT modelini MediaMarkt'tan satın aldım fakat hall sensör sorunu beni korkutuyor benim laptopumda da bu sorunun olma ihtimali nedir? Bu sorun olduğunda laptop kullanılamaz hale mi geliyor? Aynı modele sahip uzun kullanan arkadaşlar varsa beni bilgilendirmelerini rica ediyorum.

Kapağı kapatınca laptopun uyku moduna girmesini sağlayan sensör sıcaklıktan dolayı bozuluyor. Sorun olduğunda laptop sürekli uyku moduna giriyor, kapağı sürekli aç kapa yapıyormuş gibi düşün. Şu an tek kalıcı çözümü sensörü çıkarmak, sensörü çıkarınca da işlemci sıcaklığı absürt seviyelere çıkıyor ve 45 watt ile sınırlanıyor. Ben 6 aydır kullanıyorum şu an sorun yok daha uzun süredir kulanan ve sorunu yaşamayan kişiler var ama kronik ve yaygın bir sorun. İade şansınız varsa iade edebilirsiniz.
Eğer kullanacaksanız sıcaklık limiti koyarak kullanmak sorun yaşama riskini azaltır diye düşünüyorum.

Kapağı kapatınca laptopun uyku moduna girmesini sağlayan sensör sıcaklıktan dolayı bozuluyor. Sorun olduğunda laptop sürekli uyku moduna giriyor, kapağı sürekli aç kapa yapıyormuş gibi düşün. Şu an tek kalıcı çözümü sensörü çıkarmak, sensörü çıkarınca da işlemci sıcaklığı absürt seviyelere çıkıyor ve 45 watt ile sınırlanıyor. Ben 6 aydır kullanıyorum şu an sorun yok daha uzun süredir kulanan ve soorunu yaşamayan kişiler var ama kronik ve yaygın bir sorun. İade şansınız varsa iade edebilirsiniz.
Eğer kullanacaksanız Sıcaklık limiti koyarak kullanmak sorun yaşama riskini azaltır diye düşünüyorum.
Siz R0 serisini mi yoksa S0 serisini mi kullanıyorsunuz?

Bende ki intel işlemci olduğu için sanırım sıcaklık limiti konulmuyormuş ancak watt sınırlaması yapılabiliyormuş. Siz ne kadar ne derece yük altına sokarak kullanıyordunuz bilgisayarı acaba
Watt olarak pek fazla kontrol etmedim ama oyun oynarken çok ağır olmayan oyunlarda sıcaklık 75'i geçmiyordu genelde. Yaklaşık 1 aydır oyuna göre 65-75 derece arasında ayarlıyorum. İnteller biraz daha fazla ısındığı için bı sıcaklıklarda çalıştırmak zor ama videolardan yararlanarak oyunlarda deneye deneye sıcaklığa ve performansa göre watt limiti koyabilirsiniz.

Watt olarak pek fazla kontrol etmedim ama oyun oynarken çok ağır olmayan oyunlarda sıcaklık 75'i geçmiyordu genelde. Yaklaşık 1 aydır oyuna göre 65-75 derece arasında ayarlıyorum. İnteller biraz daha fazla ısındığı için bı sıcaklıklarda çalıştırmak zor ama videolardan yararlanarak oyunlarda deneye deneye sıcaklığa ve performansa göre watt limiti koyabilirsiniz.
Hocam cihazı ne zamandır kullanıyorsun?Bende S0035 NT modeli varda 5 aydır başıma gelmedi.Gelmeden önce yapabilceğim bi çözüm varmı?Elinde sonunda başıma gelir mi?Bilgin varsa bekliyorum hocam.

Hocam cihazı ne zamandır kullanıyorsun?Bende S0035 NT modeli varda 5 aydır başıma gelmedi.Gelmeden önce yapabilceğim bi çözüm varmı?Elinde sonunda başıma gelir mi?Bilgin varsa bekliyorum hocam.
3-4 gün sonra 6 ay olacak benim de. Benim işlemcim düşük watt'ta çalıştığı için zaten çok fazla ısınmıyor ama sıcaklıklara hep dikkat ediyorum aldığımdan beri. Eğer sıcaklıklar fazlaysa termal bakımlarını yapabilirsin(Hp ile konuşmuştuk kapağı sökmenin ve termak macun yenilemenin garantiyi bozmadığını söylemişlerdi ama için rahat etsin diye arayarak sorabilirsin).

Ben UXTU ile sıcaklık kısıtlayarak kullanıyorum bir süredir sen de buradan bakıp ayarlayabilirsin. Tek önlem sıcaklıklara dikkat etmek hocam. Herkesin başına gelecek diye bir şey yok ama yaygın bir sorun.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı