HP Victus 16 R0029NT aşırı fan sesi yapıyor

Ben senin yerinde olsam böyle yapardım:
Eki Görüntüle 2010429
Ama yine de size kalmış. Normal gezinirken ses çıkmasını istemiyorsanız en soldaki noktayı aşağılara çekebilirsiniz. Şahsen ben normal gezinirken fazla ısınmaması için azıcık da olsa sesli olarak kullanıyorum. Deneye deneye yaparsanız daha faydalı olur.
Zaten çok kullanmıyorum saatler ce oyun oynayan birisi değilim. Ama fan sesi kesilince evin içi sessizleşiyor huzur geliyor.
Gerçekten fazla ses çıkartıyor. 5000 Rmp ile dönüyor oyundan çıkınca bakıyorum.
 
Zaten çok kullanmıyorum saatlerce oyun oynayan birisi değilim. Ama fan sesi kesilince evin içi sessizleşiyor huzur geliyor.
Gerçekten fazla ses çıkartıyor. 5000 RPM ile dönüyor oyundan çıkınca bakıyorum.
Oyunda 5800-5900 RPM dönüyordur muhtemelen. Dediğim gibi fazla ses çıkartması rahatsız ediyorsa öyle kullanın fakat ben işlemcinin veya ekran kartının ömrünün kısalmasını göze alamam. Zaten zarzor bir laptop aldım onu da kaybedemem hesabı :)
 
İşte onu ellemezseniz otomatikte kalmıyor. Onu iyi ayarlamanız lazım. Yoksa az çalışır ve parçalar fazla ısınır.

Hocam ben o ayarı hiç ellemedim ama sıcaklığı düzenli olarak uygulmadan kontrol ediyorum sıkıntı olur mu gene de ayarı yapmalı mıyım?
 
Hocam ben o ayarı hiç ellemedim ama sıcaklığı düzenli olarak uygulamadan kontrol ediyorum sıkıntı olur mu gene de ayarı yapmalı mıyım?
Sıcaklığı uygulamadan kontrol etmek bir tık zor oyundayken Xbox Game Bar veya MSI Afterburner kullansanız daha sağlıklı gibi. Victus'ların genelde varsayılan fan ayarı pek iyi olmuyor ben o yüzden manuelde kullanıyorum. Yani iyi olmuyor derken ısınmamışken fan sesi yapıyor, oyundayken az fan çalıştırıyor vs. Sebebini ben de tam anlamadım. O ayarı ellerseniz daha iyi olur bence işlemcinin ve ekran kartının ömrünü uzatmış olursunuz. Ama eğer sıcaklıklardan memnunsanız, sesten memnunsanız sizin için sıkıntı yok demektir.
 
Sıcaklığı uygulamadan kontrol etmek bir tık zor oyundayken Xbox Game Bar veya MSI Afterburner kullansanız daha sağlıklı gibi. Victus'ların genelde varsayılan fan ayarı pek iyi olmuyor ben o yüzden manuelde kullanıyorum. Yani iyi olmuyor derken ısınmamışken fan sesi yapıyor, oyundayken az fan çalıştırıyor vs. sebebini ben de tam anlamadım. O ayarı ellerseniz daha iyi olur bence işlemcinin ve ekran kartının ömrünü uzatmış olursunuz. Ama eğer sıcaklıklardan memnunsanız, sesten memnunsanız sizin için sıkıntı yok demektir.

Sağ olun, zaten çok oyun oynayan biri değilim artık eski bilgisyarımın açamadığı oyunları hep oynamak isterdim ama hevesim kalmadı.
İyi forumlar...
 
Geri
Yukarı