HP Victus 16-R1 sorunları

FVS

Centipat
Daha fazla  

HP Victus 16-R1 sorunları​

HP Victus Gaming 16-R1 dizüstü bilgisayarımı Eylül 2024'te satın aldım.
Intel Core i5-14500HX işlemciye, RTX 4050 (120W) GPU'ya, 16 GB RAM'e ve 1 TB SSD'ye sahiptir.
Aldığımdan beri herhangi bir güncelleme yapmadım.
Mevcut kurulumum:
Windows 11 Home (sürüm 10.0.22621)
RTX 4050 sürücüsü 32.0.15.7703
BIOS ınsyde F. 15 (13 Ocak 2025, sürüm 3.4)
Genel olarak dizüstü bilgisayarın performansından oldukça memnunum — özellikle de oyunlarda.
Ancak beni rahatsız eden bazı konular var:
1️⃣ Bazen sağ hoparlör cızırtı sesi çıkarıyor ama sesi test ettiğimde olmuyor.
2️⃣ Oyun oynarken veya müzik dinlerken, sabit bir seviyeye ayarlanmış olmasına rağmen ses rastgele yükselip azalıyor.
3️⃣ Bazen oyunlar sırasında klavye de gecikmeler oluyor ve dizüstü bilgisayarı yeniden başlatana kadar düzelmiyor.
4️⃣ Windows güç modunu "en iyi güç verimliliği" dışında bir şeye değiştirirsem, hafif kullanımda bile CPU sıcaklığı yaklaşık 80°c'ye ve GPU 70°c'ye kadar çıkıyor.
5️⃣ ilk satın aldığımda, pili yaklaşık 5 saat Web'de gezinmeye dayanıyordu. Ancak yaklaşık bir hafta sonra pil ömrü yaklaşık 1 saate düştü - şimdi pil gücüyle tam bir film bile izleyemiyorum.
Bu sorunlar dışında, genel oyun performansından hala çok memnunum.
Oynadığım oyunların çoğunu çok sorunsuz bir şekilde idare ediyor ve fiyat aralığına göre güçlü kalıyor.
Victus 16-R1 veya benzeri özelliklere sahip başka biri bu sorunları yaşadı mı?
Güncelleme yapsam bu sorunlar çözülür mü? Güncelleme yapma taraftarı değilim çünkü aldığımdan beri laptopum hiç çökmedi ve mavi ekran hatası vermedi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı