Çözüldü HP Victus 16 RTX 4050 GPU tüm gücünü kullanmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 11

dogiilolita

Yoctopat
Daha fazla  
RAM
16GB 5600MHz
SSD veya HDD modeli
512 GB NVMe SSD
Ekran kartı
RTX 4050
İşlemci
Ryzen 5 7560HS
Merhaba. Bende HP Victus 16 RTX 4050 laptop var ve bilgisayarda Rust oynarken 50-60W güç veriyor. Outlast Trials'da 85-90W ve GTA V'de 75-80 veriyor. Bu farklı güç vermesinin sebebi nedir? Bu arada Rust oynarken bazen 50 FPS'lere düşüyor ancak güç vermesi aynı kalıyor. V-Sync kapalı. Bilgisayar tam performansta ve şarj takılı.

Çözüm
NVIDIA Denetim Masası üzerinden "güç yönetimi modu" ayarını "Maksimum performansı tercih et olarak değiştir.
1705737934079.png
Konuda işlemciniz Ryzen 5 7560HS olarak yazmışsınız ancak öyle bir işlemci bulamadım. Muhtemelen işlemciniz Ryzen 5 7640HS. Eğer öyleyse (Görev Yöneticisi'nden performans sekmesine girerek bakabilirsin) aşağıdaki linkten AMD Software: Adrenalin Edition sürücüsünü indir. Aşağıdaki fotoğraf gibi bir ekran çıkarsa Oyun veya e-Sports seçeneğini seçip deneyin belki işe yarayabilir.
1705738750140.png

Konuda işlemciniz Ryzen 5 7560HS olarak yazmışsınız ancak öyle bir işlemci bulamadım. Muhtemelen işlemciniz Ryzen 5 7640HS. Eğer öyleyse (Görev Yöneticisi'nden performans sekmesine girerek bakabilirsin) aşağıdaki linkten AMD Software: Adrenalin Edition sürücüsünü indir. Aşağıdaki fotoğraf gibi bir ekran çıkarsa Oyun veya e-Sports seçeneğini seçip deneyin belki işe yarayabilir.
Eki Görüntüle 2090472

Ha evet 7640HS ama sorunu buldum. Dediğin gibi NVIDIA Denetim Masası'ndan tam performansı seçtim. Normaldeymiş. Oldu. Teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı