HP Victus 16 S0 serilesinin tüm modelleri hall effect sensor sorununa sahip mi?

FidelSilverhand

Decapat
Yer
Çanakkale
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 7 7840HS , RTX 4060 8GB, 16 GB DDr5 Ram, 1 TB Samsung 980 Evo.
Meslek
2037 Cumhurbaşkanı Adayı
Laptopum R7840HS 4060 modeli. 1 yıldır neredeyse her gün kullanırım. Çok dikkatli olmak amacıyla aldığımdan beri işlemci gücünü Windows ayarlarından 90'larda bırakıp oynuyordum. Şu ana kadar işlemci maksimum 2-3 sefer 80, 1 kere ama sadece 2 dakika falan 90 dereceyi geçti. O da ilk aldığım dönemlerde yanlış ayar yapmamdan dolayı olmuştu ve düzeltmiştim. Cyberpunk Ultra vs. oynarken aldığım FPS ile (ortalama 90-110) tatmin olduğum için işlemcinin kısıtlamasını kapatma ihtiyacı duymadım, sıcaklık taş çatlasa 70-73 derece oluyor. Şu ana kadar bu laptop ile herhangi bir sıkıntı yaşamadım. Tek yaşadığım sıkıntı kasasındaki milimetrik çatlaktı. Gördüğüm videolarda sanki laptopu olup da sorunu yaşamayan yok gibi. Aşırı derecede endişeliyim. Yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler.

Kanka bende endişeliyim yeni aldım bende R5 7640HS 4060 modeli var inşallah yaşamayız o kadar para verdik.

S0, R0 ve R1 ile başlayan model değilse olması hakkında henüz bir durum söz konusu değil. Bu seriden olsa da yeni aldıysan sanırım 2024-2025 modellerin çoğu bu sıkıntıyı yaşamıyor diye biliyorum. Benim sahip olduğum S0 serisinden olan 2023'te piyasaya sürüldü. Ama laptopu aşırı ısıtmamakta, temizliğine dikkat etmekte her türlü fayda var. İşlemci kısıtlanmasını kaldırmasaydim benimkisi de hala sağlamdı.

S001nt 7840hs 4070 32 gb 240hz ekranlı modeli ocak 2024 ten beri kullanıyorum şu ana kadar bir sorun çıkmadı
Her türlü ısısına dikkat edip temizliğine dikkat etmekte fayda var.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı