aragornx17
Centipat
Daha fazla
Merhaba, yeni Vatan Bilgisayar'dan HP Victus 16-S0003NT (HP Victus 16-S0003NT 7.nesil Ryzen 7 7840HS-RTX4070 8 GB-16 GB-512 GB-16.1INC-W11) aldım. SSD için araştırma yapıyorum. Aldığım laptopun linkleri:
www.vatanbilgisayar.com
www.epey.com
2 TB'lık bir SSD düşünüyorum. Öncelik sırasına göre:
1
www.epey.com
2
www.epey.com
3
www.epey.com
4
www.epey.com
TBW değerleri daha yüksek olduğu için Kingston markalara öncelik verdim. Kingston modellerde ön bellek türü DDR4, Samsung'larda LPDDR4 yazıyor. Uyum açısından ikisi de destekliyor mu, bilmiyorum.
Öncelikle HP servisini aradığımda SSD için bize göndermeyin, kendiniz takabilirsiniz dediler. Garantiden dolayı sorun yaşayabilirim belki diye kendim taktırmak istemedim ama mecbur servise götürmeden taktıracağım. Bu durumda garantide sorun yaşar mıyım? Ayrıca pek bilgisine güvenemedim, birine soracağım deyip Max 1 TB desteklediğini söyledi. Bildiğim RAM açısından bir Max değeri var ama SSD olarak herhangi bir Max kapasite sınırı yok diye biliyorum. Kafam iyice karıştı.
Kendimce bu SSD modellerine baktım ama bunlar bilgisayar ile uyumlu mu, çalıştırır mı emin olamadım.
Bu hususlarda yardımcı olabilir misiniz? Şimdiden çok teşekkür ederim.
Bugün hp servisini tekrar aradım, 2 tb destekliyor dedi. Ssd için de kendiniz değiştirebilirsiniz sadece servise göndereceğiniz zaman cihazdan çıkan ssd i takmanız gerekiyor denildi. Herhangi bir nvme m2 destekler dedi ama daha önce 1.siradaki Kingston fury renegade ssd için başka konuda kalın olduğunu tamamladığını söyledi. Kendi sitesinden baktığım kadarıyla 2 tb da kalınlık 2.21 mm den 3.5 mm e çıkıyor. Samsung 980 pro için baktığımda ise hem 1 hem de 2 tb için 2.38 mm gösteriyor kalinlik.
Samsung 980 pro 1 tb : PCIe Gen 3.0 x4, NVMe™ 1.4 600 tbw
Samsung 980 pro 2 tb : PCIe Gen 4.0 x4, NVMe™ 1.3c 1200 tbw
Kingston Fury Renegade 2 tb : PCIe 4.0 x4 NVMe 2000 tbw
Hp Victus 16-s0003nt 7.Nesil Ryzen 7 7840HS-RTX4070 8Gb-16Gb-512Gb-16.1inc-W11 fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
Hp Victus 16-s0003nt 7.Nesil Ryzen 7 7840HS-RTX4070 8Gb-16Gb-512Gb-16.1inc-W11 fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da

HP Victus Gaming 16-s0003nt (7Z4P9EA) Notebook
HP Victus Gaming 16-s0003nt (7Z4P9EA) Notebook detaylı özelliklerini inceleyin, benzer ürünlerle karşılaştırın, ürün yorumlarını okuyun ve en uygun fiyatı bulun.
2 TB'lık bir SSD düşünüyorum. Öncelik sırasına göre:
1

Kingston Fury Renegade SSD (2 TB)
Kingston Fury Renegade SSD SFYRD/2000G detaylı özelliklerini inceleyin, benzer ürünlerle karşılaştırın, ürün yorumlarını okuyun ve en uygun fiyatı bulun.
2

Kingston KC3000 SSD (2 TB)
Kingston KC3000 SSD SKC3000D/2048G detaylı özelliklerini inceleyin, benzer ürünlerle karşılaştırın, ürün yorumlarını okuyun ve en uygun fiyatı bulun.
3

Samsung 980 Pro SSD (2 TB)
Samsung 980 Pro SSD MZ-V8P2T0BW detaylı özelliklerini inceleyin, benzer ürünlerle karşılaştırın, ürün yorumlarını okuyun ve en uygun fiyatı bulun.
4

Samsung 970 EVO Plus SSD (2 TB)
Samsung 970 EVO Plus SSD MZ-V7S2T0BW detaylı özelliklerini inceleyin, benzer ürünlerle karşılaştırın, ürün yorumlarını okuyun ve en uygun fiyatı bulun.
TBW değerleri daha yüksek olduğu için Kingston markalara öncelik verdim. Kingston modellerde ön bellek türü DDR4, Samsung'larda LPDDR4 yazıyor. Uyum açısından ikisi de destekliyor mu, bilmiyorum.
Öncelikle HP servisini aradığımda SSD için bize göndermeyin, kendiniz takabilirsiniz dediler. Garantiden dolayı sorun yaşayabilirim belki diye kendim taktırmak istemedim ama mecbur servise götürmeden taktıracağım. Bu durumda garantide sorun yaşar mıyım? Ayrıca pek bilgisine güvenemedim, birine soracağım deyip Max 1 TB desteklediğini söyledi. Bildiğim RAM açısından bir Max değeri var ama SSD olarak herhangi bir Max kapasite sınırı yok diye biliyorum. Kafam iyice karıştı.
Kendimce bu SSD modellerine baktım ama bunlar bilgisayar ile uyumlu mu, çalıştırır mı emin olamadım.
Bu hususlarda yardımcı olabilir misiniz? Şimdiden çok teşekkür ederim.
Bugün hp servisini tekrar aradım, 2 tb destekliyor dedi. Ssd için de kendiniz değiştirebilirsiniz sadece servise göndereceğiniz zaman cihazdan çıkan ssd i takmanız gerekiyor denildi. Herhangi bir nvme m2 destekler dedi ama daha önce 1.siradaki Kingston fury renegade ssd için başka konuda kalın olduğunu tamamladığını söyledi. Kendi sitesinden baktığım kadarıyla 2 tb da kalınlık 2.21 mm den 3.5 mm e çıkıyor. Samsung 980 pro için baktığımda ise hem 1 hem de 2 tb için 2.38 mm gösteriyor kalinlik.
Samsung 980 pro 1 tb : PCIe Gen 3.0 x4, NVMe™ 1.4 600 tbw
Samsung 980 pro 2 tb : PCIe Gen 4.0 x4, NVMe™ 1.3c 1200 tbw
Kingston Fury Renegade 2 tb : PCIe 4.0 x4 NVMe 2000 tbw
Son düzenleme: