HP Victus 16-S0003NT için 2 TB SSD önerisi

Bütçe
max 5000 tl (2tb için)

aragornx17

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, yeni Vatan Bilgisayar'dan HP Victus 16-S0003NT (HP Victus 16-S0003NT 7.nesil Ryzen 7 7840HS-RTX4070 8 GB-16 GB-512 GB-16.1INC-W11) aldım. SSD için araştırma yapıyorum. Aldığım laptopun linkleri:

2 TB'lık bir SSD düşünüyorum. Öncelik sırasına göre:

1

2

3

4

TBW değerleri daha yüksek olduğu için Kingston markalara öncelik verdim. Kingston modellerde ön bellek türü DDR4, Samsung'larda LPDDR4 yazıyor. Uyum açısından ikisi de destekliyor mu, bilmiyorum.

Öncelikle HP servisini aradığımda SSD için bize göndermeyin, kendiniz takabilirsiniz dediler. Garantiden dolayı sorun yaşayabilirim belki diye kendim taktırmak istemedim ama mecbur servise götürmeden taktıracağım. Bu durumda garantide sorun yaşar mıyım? Ayrıca pek bilgisine güvenemedim, birine soracağım deyip Max 1 TB desteklediğini söyledi. Bildiğim RAM açısından bir Max değeri var ama SSD olarak herhangi bir Max kapasite sınırı yok diye biliyorum. Kafam iyice karıştı.

Kendimce bu SSD modellerine baktım ama bunlar bilgisayar ile uyumlu mu, çalıştırır mı emin olamadım.

Bu hususlarda yardımcı olabilir misiniz? Şimdiden çok teşekkür ederim.

Bugün hp servisini tekrar aradım, 2 tb destekliyor dedi. Ssd için de kendiniz değiştirebilirsiniz sadece servise göndereceğiniz zaman cihazdan çıkan ssd i takmanız gerekiyor denildi. Herhangi bir nvme m2 destekler dedi ama daha önce 1.siradaki Kingston fury renegade ssd için başka konuda kalın olduğunu tamamladığını söyledi. Kendi sitesinden baktığım kadarıyla 2 tb da kalınlık 2.21 mm den 3.5 mm e çıkıyor. Samsung 980 pro için baktığımda ise hem 1 hem de 2 tb için 2.38 mm gösteriyor kalinlik.

Samsung 980 pro 1 tb : PCIe Gen 3.0 x4, NVMe™ 1.4 600 tbw
Samsung 980 pro 2 tb : PCIe Gen 4.0 x4, NVMe™ 1.3c 1200 tbw

Kingston Fury Renegade 2 tb : PCIe 4.0 x4 NVMe 2000 tbw

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı