HP Victus 16-S0008NT RAM önerisi

Bütçe
2k-4k

Tanrioglu

Femtopat
Daha fazla  

Üstteki belirttiğim konuda da göründüğü üzere iki RAM'imden de şüpheliyim, birini kesin olarak değiştirip 16 veya 32 yapmayı planlıyorum, eğer olursa da ikisini de aynı 16'lık RAM'den alarak RAM'imi 32'ye çıkartmak istiyorum, önerilerinize açığım.

@KojiroHyuga04 🙏

Son düzenleyen: Moderatör:
Burada da ben devreye gireyim bari. Stok olarak 5600 çıkıyor olması lazım, maksimum desteği de bu. İkisini de değiştirecekseniz bu ikisinden birini tavsiye edebilirim. Fury performans olarak daha iyi olur.

Bigboy direkt Samsung üretimi. Yine de SPD sekmesini atarsanız iyi olur, sıkıntılı RAM modelini merak ettim.

Burada da ben devreye gireyim bari. Stok olarak 5600 çıkıyor olması lazım, maksimum desteği de bu. İkisini de değiştirecekseniz bu ikisinden birini tavsiye edebilirim. Fury performans olarak daha iyi olur.

Bigboy direkt Samsung üretimi. Yine de SPD sekmesini atarsanız iyi olur, sıkıntılı RAM modelini merak ettim.
Victus cihazım için Bigboy belleği düşündüm hocam bir ara ama şimdilik alma imkanı görünmüyor.
Eğer uyumlu olursa kullanıcıya direkt bu modeli önerebiliriz diye düşünüyorum. Tamamen Samsung yonga kullanıyor.

Hocam aynı seri laptopa sahibim. HP laptoplarında özellikle Victus ve Omen serilerinde hem RAM hem SSD tarafında SK Hynix marka parçalar kullanır. Bir arkadaşım yine aynı seri laptoptan aldı ve RAM arızası sebebiyle garantiye gönderdi. Anakart değişimi ya da iade seçeneği sundular. İadeyi tercih edip farklı bir model aldık.

5600 MHz CL40-50 arası bellekler uyumlu olacaktır.

@Artoria Pendragon hocamın linkini gönderdiği Bigboy güzel bir seçim olabilir.
Kingston yeri geldi kullandım, pek sıkıntı çıkartan bir marka değildir. Öneririm.

Hatta geçen gün 3200 MHz DDR4 laptop RAM'i alıp taktım. Performansa güzel katkı yaptı.
Eski cihazımda da sonradan eklediğim modül Kingston idi. O üründe de hiçbir sıkıntı yaşamamıştım. Kullanıcı tecrübemi aktarmak istedim.

Her halükarda 32 GB yapmak istiyorum. Bigboy'dan bir tane 32 mi alayım yoksa 2 tane 16 mı?
2x16 GB olarak almanız daha pozitif olur. Dual Channel yani çift kanal çalışan sistemlerde RAM daha iyi performans verir.

@Astiva hocamın da önerilerini almak iyi olabilir diye düşünüyorum. Bilgisine her zaman güvenirim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı