HP Victus 16 S0032NT NumLock kısmına kahve döküldü

strwb3ra

Femtopat
Daha fazla  
NumLock kısmına ve USB giriş kısmına biraz kahve döküldü, şu an mouse USB'sini tanımıyor, yan çevirdim, emdim ayıptır söylemesi USB kısmını ve halen tanımıyor, USB ile mi ilgili neyle ilgili bilmiyorum, pek anlamıyorum bu işlerden, yardımcı olursanız çok sevinirim. Fanlara girmeden hemen kurtardım, ters ve yan cevirdim aksın diye, fanlara girdiğini düşünmüyorum, o yüzden şu an da ters ve kapalı şekilde duruyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle geçmiş olsun, bilgisayarın sıvı teması olduğundan kısa devre olmuş olabilir bataryayı çıkarıp içini açıp kahve dökülen yerleri güzelce fön makinesiyle kurut ama uzaktan tut yoksa yakarsın ve kuru bir bezle sürmeden sadece üzerine hafifçe dokunarak temizle kuruduguna emin ol sonra tekrar bataryayı takıp dene olmazsa daha fazla kurcalamadan servis e götür

Ama sökme takma işlerinden anlamıyorsan hiç bulaşma geri toplayamayabilirsin

Ben 2 kere laptopa kapalı kasa olmasın rağmen bardak su döktüm içini hiç açmayıp fön makinesi kullandım kuruttum öyle, sonra güneşe dik koyun diyorlardı onu yaptım ve çalışmaya devam etti 5 yıl sonra hala aynı performansı alıyorum (açıp kurutmadım bile)

Ben 2 kere laptopa kapalı kasa olmasın rağmen bardak su döktüm içini hiç açmayıp fön makinesi kullandım kuruttum öyle, sonra güneşe dik koyun diyorlardı onu yaptım ve çalışmaya devam etti 5 yıl sonra hala aynı performansı alıyorum (açıp kurutmadım bile)
Evet denenebilir fakat arkadaş kahve dökmüş kahvede suya göre daha kıvamlı oldugu için kurumayabilir ama denemekten zarar gelmez

Teknik servise götürebilirsin. Bende laptopun 2. günü sağdaki sayıların olduğu yere enerji içeceği dökülmüştü. İlk başta bir şey olmaz dedim o kadar para verdik herhalde sıvı temasına önlem almışlardır. Sonra PC'den PC'ye su döküldüğünde ne yapılır diye aradım 2 gün ters çevirdim, prinçte kaldı, fön makinesiylede biraz kuruttum. Şu an hiçbir şey olmamış gibi çalışıyor. Sadece döküldüğü yerdeki tuşlar yapış yapış hala. Döküldüğü vakit bayağı panik yapmıştım ilk PC'imdi.

Ek olarak HP Victus'un teknik servisine ulaşmak bayağı uzun sürüyor sıvı teması diye aramıştım, 30 dk falan telefon başında bekletmişlerdi. Ayrıca anakart ve klavye değişeceğini söylediler.

Fön makinesi tuttum uzaktan soğuk ve ılık ayarda cok tutmadım bayağı ters ve kapalı şekilde kaldı. İşim vardı acil açmam lazımdı açıldı sorun çıkarmadan. Aygıt Yöneticisi'nden de baktım 1.port sıkıntılı diğerlerinde sorun yok. Garanti kapsamındaysa eğer gönderirim bakarlar değilse de ihtiyacım yok 3.porta belki yaptırırım ileride. Kahve içinde kurumuştur diye umut ediyorum BIOS ekranı falan çıkmadı açılırken ve hiç düz durmadı 3-4 saat. Zaten şekerli değildi sudan ibaretti neredeyse. Teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için.

Düzeldi şu an USB giriş sorun kalmadı👍🏻

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı