HP Victus 16 serisinde BIOS Advanced Settings bölümü kapalı

erenzade

Femtopat
Daha fazla  
Meslek
Hukuk ve Bilişim
Gelecekte bu konuyla ilgili daha fazla talep açılacak, ben şimdiden başlayayım.

HP Victus 16 serisi, yüksek performanslı laptopları uygun fiyatlara veriyor.
Öyle ki temel hız etkenlerinden başı çeken RAM frekansı 5200'den başlatıyor.
DDR5 soketleri 8400 MHz'e kadar RAM destekliyor.
Anakart veriyolları PCI 5.0 hızında, yani 11bin mts hızında yazma hızını destekleyen M.2 SSD'leri dahi takabiliyorsunuz teknik olarak.
Ekran kartında 4060 gibi bir kartı 120 watt ile veriyor. Buna rağmen i5 lisini 30bin, i7 lisini 35-40bin bandında temin edebiliyorsunuz.

Buraya kadar hoş. Neredeyse 10 yıl yeni cihaz almadan upgrade edip kullanabilirsiniz gibi bir imaj görünüyor.

Tabii bu görünmeyen teknoloji yasası olan moore yasalarına aykırı, bir anda on yıl eskimeyecek teknolojiyi son kullanıcının eline vermemelisiniz, veremezsiniz.

Bu yasaları HP de delmiyor tabii. Bunu BIOS ile yapıyor. BIOS Advanced ayarlarını ya tamamen kaldırıyor veya kısıtlıyor.

Böylece siz DDR5 soketinizin hızını 5200'den yukarıya çekemiyorsunuz.
PCI 5 cihazınızı PCI4 hızında çalıştırabiliyorsunuz.

Bunun için insyde h2o BIOS yazılımını kullanıyor, alıyor kendine göre düzenleyip Advanced Settings'i kapatıyor, belki tamamen kaldırıyor.

HP Türkiye ve HP global forum sitelerinde ortalık kaynıyor, ama çözüm sunmuyor HP.

Resmen parasını verdiğiniz malı istediğiniz gibi kullanamıyorsunuz, halbuki sorumluluk reddi, garanti kapsamından çıkarma şeklinde de olsa izin vermeli.

Eğer bu Advanced ayaları açabilirsek muhteşem olur. Bilgisi, becerisi olan varsa buyursun.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu tantanayı yaşamak istemiyorsan MSI alacaksın yani. Şirket politikalarını göz önüne alarak alın ürününüzü.

HP açmaz. Zaten açmaya da pek yemez yani. O dandik parçalara Tuning yapmak korkunç olabilir. Daha yeni yaptığım Tuning'li Raider inceleme makaleme bakabilirsiniz.

Gelişmiş ayarları açmak için BIOS'a şifre verilmesi gerek öyle yapıp deneyin ve şifreyi kesinlikle 1 yapın.
Alakası yok. O Voltaj Regülatörüne, RAM'e erişmek istiyor. Erişemez. Bazı H2O BIOS'larda özel kombinasyonlar var. Youtube'da aratsın.

Mesajı okur okumaz uyguladım, şifre koydum 1 koydum ama açılmadı.
Çözüm olmadı.
Doğrusu bütün hp forumlarını kasıp kavuran bir konunun çözümünün bu olmayacağı da aşikardı ama teşekkür ederim.

Sayısız kombinasyon denedim, EFI yapılandırmalı USB'ler hazırladım, yapamadığım tek karışık işlem olarak hex şeklindeki BIOS yapılandırma dosyasını düzenleyip yeniden flash etmek, ona da cesaret edemedim doğrusu.

Öyle büyük bir tuning de yapmak istemiyorum, sadece RAM frekansımı güncellemek istiyorum, çok ileri doğru da PCI5.0 bir SSD takmak isterim, zaten başka ne olabilir?

İşlemci wattını filan yükseltmekle ilgilenmiyorum.

Bu tantanayı yaşamak istemiyorsan MSI alacaksın yani. Şirket politikalarını göz önüne alarak alın ürününüzü.

HP açmaz. Zaten açmaya da pek yemez yani. O dandik parçalara Tuning yapmak korkunç olabilir. Daha yeni yaptığım Tuning'li Raider inceleme makaleme bakabilirsiniz.

Alakası yok. O Voltaj Regülatörüne, RAM'e erişmek istiyor. Erişemez. Bazı H2O BIOS'larda özel kombinasyonlar var. Youtube'da aratsın.

Parçaların dandikliği nereden geliyor onu da izah eder misiniz? Bir de hangi parçalar dandik? Bilmek için soruyorum.

Son düzenleme:

Alakası yok. O Voltaj Regülatörüne, RAM'e erişmek istiyor. Erişemez. Bazı H2O BIOS'larda özel kombinasyonlar var. YouTube'da aratsın.

MSI da katana için 4800 var. 5200 alsam da kullanamayacağım. Sırf bunun için Acer Helios seçtim. Akşama sipariş vereceğim.

MSI da katana için 4800 var. 5200 alsam da kullanamayacağım. Sırf bunun için Acer Helios seçtim. Akşama sipariş vereceğim.
MSI'da Katana alınmaz. Doğru tercih. Raider Vector Titan alınır sadece.
Mesajı okur okumaz uyguladım, şifre koydum 1 koydum ama açılmadı.
Çözüm olmadı.
Doğrusu bütün hp forumlarını kasıp kavuran bir konunun çözümünün bu olmayacağı da aşikardı ama teşekkür ederim.

Sayısız kombinasyon denedim, EFI yapılandırmalı USB'ler hazırladım, yapamadığım tek karışık işlem olarak hex şeklindeki BIOS yapılandırma dosyasını düzenleyip yeniden flash etmek, ona da cesaret edemedim doğrusu.

Öyle büyük bir tuning de yapmak istemiyorum, sadece RAM frekansımı güncellemek istiyorum, çok ileri doğru da PCI5.0 bir SSD takmak isterim, zaten başka ne olabilir?

İşlemci wattını filan yükseltmekle ilgilenmiyorum.

Parçaların dandikliği nereden geliyor onu da izah eder misiniz? Bir de hangi parçalar dandik? Bilmek için soruyorum.
Regülatörleri dandik. Limiti kaldırmaya insan korkuyor. VR Voltage Limitinden çok çektim Pavilion'da. Her cihazında var bir de ya. Her cihazında nasıl olur şiddetli bir Throttle bilmiyorum. HP hiçbir zaman 1.sıraya oturamıyor zaten CPU Benchmarklarda.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı