HP Victus 16 servis mağduriyeti

TheHub

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
• Laptop: Hp Victus 16-S0024NT • İşlemci: AMD Ryzen 5 7640HS • Ekran kartı: Laptop Rtx 4060 • RAM: (2x8) 16 GB 5600 Mhz Ddr 5 • SSD: Samsung PM9A1 MZVL2512HCJQ PCI-Express 4.0 512 GB M.2 SSD
• Windows 10 Pro
•Mause: Bloddy A90
•Kulaklık: Gamepower Medusa Rainbow
Meslek
Öğrenci
İlk başta millete inanmamıştım, haklılarmış. HP Victus 16 S0024NT için hall sensör sorunu nedeniyle servise verdim. Serviste BHD’ye dedim ki hem sorunu çözün hem de bu arada PX ısınıyor (80 dereceyi zor görüyor), bir bakımı yapılsın. Öyle böyle 2 hafta geçti, PC geldi. Hall sensör sorunun devam edip etmediğini anlayamadım ama 80 dereceyi zor gören laptop, ne hikmetse temizletilmesine rağmen 86 dereceleri görüyor. Stres testine soksam 90’ları rahat görüyor. Mağdur durumdayım, ne yapmalıyım, kafayı yiyeceğim.

İlk başta millete inanmamıştım, haklılarmış. HP Victus 16 S0024NT için Hall sensör sorunu nedeniyle servise verdim. Serviste Bhd'ye dedim ki hem sorunu çözün hem de bu arada px ısınıyor (80 dereceyi zor görüyor), bir bakımı yapılsın. Öyle böyle 2 hafta geçti, PC geldi. Hall sensör sorunun devam edip etmediğini anlayamadım ama 80 dereceyi zor gören laptop, ne hikmetse temizletilmesine rağmen 86 dereceleri görüyor. Stres testine soksam 90'ları rahat görüyor. Mağdur durumdayım, ne yapmalıyım, kafayı yiyeceğim.

Sensöre mıknatıslı bir şey yakınlaştırın kapanmıyorsa sorun çözülmüş sıcaklık için macun ne durumda diye bir bakın veya yenileyin.

İlk başta millete inanmamıştım, haklılarmış. HP Victus 16 S0024NT için hall sensör sorunu nedeniyle servise verdim. Serviste BHD’ye dedim ki hem sorunu çözün hem de bu arada PX ısınıyor (80 dereceyi zor görüyor), bir bakımı yapılsın. Öyle böyle 2 hafta geçti, PC geldi. Hall sensör sorunun devam edip etmediğini anlayamadım ama 80 dereceyi zor gören laptop, ne hikmetse temizletilmesine rağmen 86 dereceleri görüyor. Stres testine soksam 90’ları rahat görüyor. Mağdur durumdayım, ne yapmalıyım, kafayı yiyeceğim.
1.5 yıl oldu victus'u alalı, korkuyla bekliyorum hall sensör sorunu yaşayacak mıyım diye. :(

1.5 yıl oldu victus'u alalı, korkuyla bekliyorum hall sensör sorunu yaşayacak mıyım diye. :(
Bilen varsa diye sormak istiyorum bu sorun tam olarak kronik mi yoksa yüksek işlemci sıcaklıklarından dolayı yaşanan bir sorun mu? Ona göre 4-5 ayda bir macun yenileyeceğim, bugün Arctic mx6 macun ile bakım yaptım.

Sensöre mıknatıslı bir şey yakınlaştırın kapanmıyorsa sorun çözülmüş sıcaklık için macun ne durumda diye bir bakın veya yenileyin.

Halen çok hassas olay sıcaklık değil ısınıyor diye bıraktığım PC temizlettirilip daha çok ısınmayw başlaması.

1.5 yıl oldu Victus'u alalı, korkuyla bekliyorum Hall sensör sorunu yaşayacak mıyım diye. :(

Bilen varsa diye sormak istiyorum bu sorun tam olarak kronik mi yoksa yüksek işlemci sıcaklıklarından dolayı yaşanan bir sorun mu? Ona göre 4-5 ayda bir macun yenileyeceğim, bugün Arctic MX6 macun ile bakım yaptım.

Hangi seri Victus'un var 2023-2024'te aldıysan muhtemelen yaşacaksın yakında ben geç fark ettim o zamanlar çıkmıştı bende

Evet kronik sorun.

Halen çok hassas olay sıcaklık değil ısınıyor diye bıraktığım PC temizlettirilip daha çok ısınmayw başlaması.

Hangi seri Victus'un var 2023-2024'te aldıysan muhtemelen yaşacaksın yakında ben geç fark ettim o zamanlar çıkmıştı bende.

Evet kronik sorun.

Yani kendileri temizleyip hala ısınması çok saçma fanlarımı oturturamadılar veya bakır blokmu tam oturmadı bunları kendin kontrol etmen lazım.

Hangi seri Victus'un var 2023-2024'te aldıysan muhtemelen yaşacaksın yakında ben geç fark ettim o zamanlar çıkmıştı bende

Evet kronik sorun.
s-0050nt modeli var bende R7 7840HS olan.

Bende de Victus 16 (13500H - 4060) var. Henüz bir sorunla karşılaşmadım ama aldığım günden beri (kasım 2023) daha hiç bilgisayarı zorlayacak bir oyun oynamadım. Şu ana kadar oynadığım oyunlar arasında bilgisayarı en zorlayanı The Elder Scrolls V: Skyrim Special Edition oldu. Belki de işlemcinin/ekran kartının çok fazla ısınmasına sebep olacak bir oyun oynasam ben de bu sorunla karşılaşırım.

Yani kendileri temizleyip hala ısınması çok saçma fanlarımı oturturamadılar veya bakır blokmu tam oturmadı bunları kendin kontrol etmen lazım.

Hocam o kadar açmak istemiyorum, korkuyorum diyeyim. Şu anki termal macun kötü diyeceğim temizletilmiş PC'nin daha çok ısınması çok saçma kötü de olsa.

S-0050NT modeli var bende R7 7840HS olan.

Muhtemelen sizde de çıkar %50%50. R5 bu da, en çok bunlarda çıkıyor zaten.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam o kadar açmak istemiyorum korkuyorum diyeyim şu anki termal macun kötğ diyeceğim temizletilmiş PC nşn daha çok ısınması çok saçma kötğde olsa.

Muhtemelen sizdeee çıkar %50%50 R5 bu da en çok bunlarda çıkıyp zaten.

Hocam termal macun yenilenmemişse sıcaklıklar böyle olması normal istediğin kadar temizle korkulacak bir şey yok YouTube'da bir sürü video var macun al kendin yenile.

Hocam termal macun yenilenmemişse sıcaklıklar böyle olması normal istediğin kadar temizle korkulacak bir şey yok YouTube'da bir sürü video var macun al kendin yenile.

Güzel macun tavsiyeniz var mı? Temizlik yapılmış gerçekten macun kötğ.

@373513 hocam arkadaş da bırakacaktı servise, vazgeçti. Benim için de sordular bir şey Hall sensör sorun devam ediyor halen. İçini açtım, temizlenmiş. Hall sensör çıkık değil. Mıknatıs tutunca ekran gidiyor demişlerdi. Böyle durumda model değişimi yaparız demişler. Pek inandırıcı gelmedi.

Son düzenleyen: Moderatör:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı