HP Victus 16 teknik servis ağır işlerde uyku moduna geçişi düzeltmedi

saliviyuviyu

Centipat
Daha fazla  
HP Victus 16R0053NT laptopu ağır işlerde uyku moduna geçme sorunu yüzünden garantiye gönderdim ve şikayetimi belirttim. Laptop elime geri geldiğinde ise böyle bir sorunla karşılaşmadıklarını söylemişler ama laptopu açtığımda ve bir oyuna girdiğimde gene aynı hata ile karşılaştım. Evet, sorunun hall sensor olduğunun farkındayım ama o sensoru çıkarırsam da CPU wattı 45-50'ye sabitleniyor dendiğini duydum. Ne yapmam gerekiyor?

Bu sorunun çözümü yok sensörü çıkartın hocam. Zaten işlemci oyunlarda 45-50W civarında geziyor.

Hocam garanti servisi ile konuştum ürünü format attırıp sorun çözülmediği taktirde mühendisle görüşeceklerini belirttiler bende bu süreç bayağı uzayacağı ve zamanımı alacağını bildiğim için işlemi iptal ettirdim. Aklımda sadece sensöru çıkartmak kaldı ama bu sefer de watt limiti sorunu çıktı, kullanıcılar 45-50 watt söyledi ama öyle mi değil mi kesin olarak bilmiyorum zira performansta bayağı önemli ama başka seçenekte kalmıyor. Bir de BIOS'tan ve Intel XPU gibi programlardan watt denetimini kontrol etmek istedim ama hepsinde kontrolü kısıtlamışlar.

Hocam garanti servisi ile konuştum ürünü format attırıp sorun çözülmediği taktirde mühendisle görüşeceklerini belirttiler bende bu süreç bayağı uzayacağı ve zamanımı alacağını bildiğim için işlemi iptal ettirdim. Aklımda sadece sensöru çıkartmak kaldı ama bu sefer de watt limiti sorunu çıktı, kullanıcılar 45-50 watt söyledi ama öyle mi değil mi kesin olarak bilmiyorum zira performansta bayağı önemli ama başka seçenekte kalmıyor. Bir de BIOS'tan ve Intel xpu gibi programlardan watt denetimini kontrol etmek istedim ama hepsinde kontrolü kısıtlamışlar.

Hocam imzamda gördüğünüz gibi ben de Victus kullanıyorum. Watt değerleri için ThrottleStop indirebilirsiniz.

ThrottleStop'ı da denedim ama değeri göremedim panel siyahtı sadece işlemci adı gözüküyordu.

Bir sıkıntı var hocam görebilmeniz gerek normalde.

1744804415450.png

Ha evet bu sekme gözüküyor ama limitlendiremiyorum maalesef Intel tabanlı Victus'larda limit koyulmuyormuş.

Hayır koyuluyor. Tpl sekmesine gelin ve 4095 yazan yerlere istediğiniz değeri girin 40-45 neyse artık apply deyin bu kadar.

1744809446628.png

Turbo time limiti de 4095 yazan yere ne yazdıysanız 5-10 fazlasını yazın.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı