YouTube' de JarodTech test etmişti onu 140 W' a elle çıkarılsa bile performans değişmiyordu. A15 metal kasa mı? Victus' un ekranının arkası metal, gerisi plastik diye biliyorum.A15 kullaniyorum iki şey diyecegim. Birincisi 4070 100W uzerine cikmiyor. Saka yapmıyorum hangi laptop üzerinde test edersem edeyim hangi benchmarki, stress testini acarsam acayim max 105W gördüm. Direkt blok koymuşlar karta. Bende 7940 var 7840 oldukca benzer cok dusunme onu. Bu ozelliklere baktığımızda Victus daha mantikli görünüyor.
Sadece bu iki laptop' u karşılaştırıyorum, okumadan mesaj yazmayın.GIGABYTE AORUS 16X 9SG i7-13650HX 16GB DDR5 RTX4070 GDDR6 8GB(140 W) 1TB SSD 16" WQXGA 165Hz(Pantone) Freedos Gaming Notebook | ITOPYA
GIGABYTE AORUS 16X 9SG i7-13650HX 16GB DDR5 RTX4070 GDDR6 8GB(140 W) 1TB SSD 16" WQXGA 165Hz(Pantone) Freedos Gaming Notebook En iyi fiyat seçenekleri ile AORUS 16X 9SG-43TRC54SD ITOPYA.COM'dawww.itopya.com
Gerekçesi nedir ki?Sadece bu iki laptopu karşılaştırıyorum, okumadan mesaj yazmayın.
TUF A15 plastik kasa. Arka kapağı ise saglam bir metalden yapilmis. Malzeme kalitesini Victus'tan daha cok beğeniyorum.YouTube' de JarodTech test etmişti onu 140 W' a elle çıkarılsa bile performans değişmiyordu. A15 metal kasa mı? Victus' un ekranının arkası metal, gerisi plastik diye biliyorum.
Sadece bu iki laptop' u karşılaştırıyorum, okumadan mesaj yazmayın.
HP Victus model biraz riskli bir model, cihaz ısındığında cihazın sürekli kendini uyku moduna alması sorunuyla karşılaşmanız çok olağan. Ekran, RAM ve SSD olarak önde diye böyle bir riski hayatta almam, tavsiyem Victus'u unutmanız.
8945HS işlemciye sahip TUF model; diğer TUF'lara göre çok daha serin ve stabil çalışıyor, kasanın dışı güzel olsa da iç kısmı şahsen iyi değil. FA507 kasalar, bir önceki nesildeki kasalara göre devrim sayabileceğimiz değişiklikler yaşamasına rağmen hala yeterli ısı yönetimine sahip olduğunu düşünmüyorum. Bu laptopun da 8945HS versiyondaki gibi ortalama sıcaklıkta çalışacağını düşünüyorum, işlemciler ve diğer donanımsal özellikler çok yakın ve hemen hemen aynı güç tüketimine sahipler. Fiyatını hak eder mi bilemem fakat TUF model daha mantıklıdır.
7940HS olduğunu biliyorum zaten, metni tam okumadınız veya anlamadınız sanırım. 8945HS'li TUF denemiş biri olarak 2. paragrafa öyle giriş yaptımTUF modeli 7940HS, 8845HS değil, tuf'un victus' tan 2000-4000 TL daha ucuz olduğunu var sayın. Chatgpt tuf'un soğutması daha iyi diyor, ne kadar doğru acaba... Hall effect sorunundan bahsediyorsanız bence o kadar da büyük bir sıkıntı olmayabilir, @TLM hocam 1.5 yıldır kullanıyormuş hall effect sorunu oluştu mu sizde?